Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Hatay’da İncelemelerde Bulundu

0
367

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet bir dizi programa katılmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Kurum, Hatay programı kapsamında ilk olarak saat 10:00’da Hatay Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Kurum’u, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu, ve Salih Altun, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Valilik Birim Müdürleri kapıda karşıladı.

Ardından Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Kurum ve beraberindeki heyet daha sonra Valilik makamına geçti. Burada Vali Doğan, Bakan Kurum’a ilimizde devam eden yatırımlar ve Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Kurum toplantı sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Hatay, hak ettiği kalkınmaya ve gelişmeye ulaşmalıdır. Üretimiyle, limanıyla, sanayisiyle ülke ekonomisine katkı sağlayan bu güzide ilimiz başka mesuliyetleri de omuzlarında taşıyor. Bütün illerimizi ziyaret ediyoruz. Bugünde kadim şehrimiz Hatay’da şehrin sorunlarını vatandaşın problemlerini, şehirdeki yaşam kalitesini artıracak birçok projeyi birlikte istişare ettik. Toplu Konut İdaresi eliyle yapacağımız 40 bin konutun haricinde İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Yapacağımız projeler Hatay’ımızın kültürüne, özüne yerel mimariye uygun örnek projeler olacak.

Hatay’ımız hem sanayi, hem tarım ve hem de turizm şehrimiz. Burada tarımın iyileştirilmesi adına, sanayinin iyileştirilmesi adına, turizm adına Valiliğimizle birlikte içinde tünel projesini ve liman projesini kapsayan istihdamı artıracak çalıştığımız bir mastır proje hazırlıyoruz. Bu anlamda tarımda verimliliği artırmak adına hazine arazilerini de kullanmak istiyoruz.

Bunlardan biri Arsuz’daki Tekel binalarının bulunduğu alan, bu alan 155,000m2’lik alan. Bu alanda TOKi aracılığıyla soğuk hava deposu yapacağız ve bunun dışındaki alanlarda da lojistik hizmetlere imkan tanıyacak depolarımız hizmete geçecek. 8 binyıllık geçmişe sahip olan Hatay’ımızda bu tarihi binaların gün yüzüne çıkması adına önemli bir sokak sağlıklaştırma projesi yapacağız” dedi.

Daha sonra Tarihi Antakya Uzun Çarşı’ya geçen Bakan Kurum ve beraberindekiler, esnafla sohbet edip hayırlı kazançlar diledi.

Bakan Kurum ve beraberindeki heyet yapılan çalışmaları incelemek ve gelinen son nokta hakkında yetkililiklerden bilgi almak üzere TOKİ tarafından yapımı devam eden 25.000 kişilik stada geçerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Bakan Kurum; “Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 82 milyon vatandaşımıza, bize oy versin vermesin sağlık, turizm, stadyum tesisleri yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki bizim milletimiz arkamızda ve bize her noktada destek oluyorlar. Biz de onlara hizmet edebilmek amacıyla tevazu, samimiyet içerisinde bütün şehirlerdeki yaşam kalitesini bu tesisleri yapmaya gayret gösteriyoruz.

Oldukça modern, UEFA standartlarına göre hazırlanmış stadımızda 25 tane locamız var. Tribünlerin tamamı kapalı. İmalat kalitesi çok güzel gidiyor. Hatayspor’u buraya taşır taşımaz mevcut maçların oynandığı yerde de Yaklaşık 46 bin metrekarelik alanda da bir millet bahçesi inşasını gerçekleştireceğiz.

Şehirciliği ve şehircilikteki yaşam kalitesini arttırmak için de bugün projelerimizi istişare ettik. Tüm bu projeleri aynı kararlılık ve azimle bitirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here