Cengiz Başar’dan Ortodoks Cemaatine Ziyaret

0
167

cengiz başar3Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili aday adayı İskenderun İlçe Emniyet eski Müdürü Cengiz Başar, CHP  Genel Merkezine giderek resmi başvurusunu yaptı. Başvurunsun ardından kente dönen Başar, Pazar günü ayin sonra sonrası da İskenderun Ortodoks Kilisesini ziyaret etti. Başar’ı Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur ve yönetimi, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ve Ortodoks cemaati karşıladı.

Resmi Başvurusunu Genel Merkeze Yaptı

Geçtiğimiz haftalarda Milletvekili aday adayı olmak için Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden istifa eden Başar, CHP Hatay Milletvekili aday adaylığını resmileştirmek için partisinin Genel Merkezine giderek başvuru dosyasını teslim etti.

“Türkiye’de Demokrasi, Hatay’da Huzur ve Güven” sloganıyla yola çıkan Başar, aday adaylığı için resmi işlemleri gerçekleştirdikten sonra yaptığı açıklamada; İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayanan çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin yerleşip kökleşmesine katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Hatay’daki huzur ve güven ortamını sağlamak için mücadelesini bu yolda devam ettirmek istediğini belirten aday adayı Başar; “İnsanların yaşamında erdemliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esastır. Bu ilkelere uyarak Hatay’daki vatandaşların demokrasi üstünlüğünü sağlamak ve onurlu bir toplum oluşmasını hedeflemeyi bir borç biliyorum. Bu istikrarlı yolda yanımda olan ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

cengiz başar4

Başar, Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti…

Başvurunsun ardından kente dönen Başar, Pazar günü ayin sonra sonrası da İskenderun Ortodoks Kilisesini ziyaret etti. Başar’ı Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur ve yönetimi, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ve Ortodoks cemaati karşıladı.

Sıcak ve samimi karşılamadan ötürü teşekkürlerini sunan Başar, ziyaret sonrası kısa bir değerlendirme yaparak; “İskenderun’da yüz yıllardır aynı topraklarda Müslüman, Hıristiyan değişik din ve mezhepten insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bu nedenle hoş görü kenti unvanını şerefle taşıdığı, bu barış ve huzurun devam etmesi ve Ortadoğu’da yaşanan olayların bir an önce sona ermesi konularında görüş alış verişinde bulunduk. Ortodoks cemaatimizin Sıcak ve samimi yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here