Cem Evinin Açılışı Aşure Gününde Yapıldı

0
152

İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ortaklaşa Aşure Günü etkinliği düzenledi. Aşure Günü etkinliğinde, yaklaşık 1,5 yıl önce temeli atılan Cem Evi’nin temsili açılış töreni de gerçekleştirildi.

İskenderun Kültür Merkezi ve Cem Evi’nde düzenlenen Aşure Günü’ne, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, diğer protokol üyeleri ve konuklar katıldı. Etkinlikte, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, diğer protokol üyeleri ve konuklar tarafından İskenderun Cem Evi’nin temsili açılış kurdelesi de kesildi.

Aşure Günü etkinliğinde yaptığı konuşmasında, Kültür ve Cem Evi’ne katkısından dolayı Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren; “Bu gün burada Müslüman’ı, Hıristiyan’ı, Musevi’si Alevi’si hep bir aradayız. Bizler bir araya geldiğimizde, birbirimizi tamamlayan ortak kültürel değerler olduğumuza inanıyoruz.  Bu anlamda Aşure günü, birlikteliğimizin günüdür. Bu birlikteliğimizi kimsenin bozmasına,  dağıtmasına asla ve asla müsaade etmeyelim. Böyle bir günde yanımızda olduğunuz için hepinize ayrı-ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun’da, Aşure Günü’ne katılan tüm konuklara teşekkür ederek; “Bizler yönetim olarak siz hayırsever vatandaşlarımıza duyduğumuz güvenle 5 Haziran 2011’de temel atma töreni ile yola çıktık. Geçen süre zarfında projemizin %40’lık bölümünü yapmış bulunmaktayız. Bu aşamaya kadar yardımlarını esirgemeyen siz gönül dostlarımıza, iş adamlarımıza, esnafımıza, bürokrasinin her kademesinde çalışan dostlarımıza, Payas Belediye Başkanımıza ve ismini sayamadığımız çorbamıza tuz katan bütün halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Lütfen zengin fakir ayrımı yapmaksızın yapacağımız düzenli bağışlarla projemizi bitirmeye gayret edelim yardımın azı da çoğu kadar makbul olduğunun bilincinde olalım ki bir an evvel Kültür Merkezi Cem Evimizi bir bütün olarak bitirelim” diye konuştu.

Şiir, deyişler ve semah gösterisinin yer aldığı İskenderun Kültür Merkezi ve Cem Evi’nde düzenlenen program, aşure ikramı ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here