Çelik-İş Çalışma Bakanlığından Yetki Yazısını Aldı

0
127

Değirmenci; “Gün, İSDEMİR’i Bulunduğu Yerden Daha Yukarılara Taşıma Günüdür”

Geçtiğimiz günlerde, uzun yıllar süren yetki mücadelesini kazanarak İsdemir’de yetki hakkını geri kazanan Çelik-İş Sendikası mahkemelerden sonra Çalışma Bakanlığı’ndan da yetki belgesini aldı.

Türkiye’nin sayılı entegre fabrikalarından olan ve 5 bine yakın kişiye istihdam sağlayan İskenderun Demir Çelik A.Ş’de (İSDEMİR) yaklaşık 3 yıl süren yetki karmaşası, Yargıtay’ın aldığı kararla geçtiğimiz haftalarda son bulmuştu.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden İsdemir Yetki Davasında Çelik-İş Sendikası’nın 03.09.2014 tarihinde yaptığı yetki başvurusundaki yeterli çoğunluğa sahip olduğuna dair Hatay İş Mahkemesi’nin verdiği karar Yüce Yargıtay tarafından geçtiğimiz haftalarda onanarak, İsdemir’de yetki Çelik-İş Sendikası’na verilmişti

Çelik İş Sendikası mahkemelerden sonra Çalışma Bakanlığından da yetki belgesini aldı. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından Çelik İş Sendikasına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi;

“Aşağıda unvan ve adresi belirtilen işyerinde Çelik İş Sendikası toplu iş sözleşmesi yapmak üzere yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağlayamadığını belirten 17/09/2014 tarihli ve 16830 sayılı yetki tespit yazısı adı geçen Sendikaya gönderilmiş ancak, söz konusu tespit yazısına itirazda bulunulmuştu.

Hatay İş Mahkemesi (Müstemir Yetkili) hakimliği 03/03/2017 tarihli ve Esas No: 2017/548 (Esasında devam eden), Karar No: 2017/199 sayılı kararı ile davanın kabulüne karar vermiştir. Söz konusu karar, Yargıtay 22. Hukuk Dairesinin 05/06/2017 tarihli ve Esas No: 2017/34731, Karar No: 2017/13394 sayılı ilamı ile onanarak kesinleşmiştir.

Bu nedenle, 6356 sayılı Kanunun 44’üncü maddesi gereğince belirtilen işyerinde Çelik-İş Sendikasının işyeri toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğunu gösteren bu yetki belgesi verilmiştir.”

“Hayırlı Olsun Emeğin Aslanları” diyerek kısa bir değerlendirme yapan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de, kavgaları geride bırakarak, el ele verip İsdemir işçisinin refahı için mücadele edeceklerini vurgulayarak; “İSDEMİR işçisine tüm güzellikleri yaşatmak için kolları sıvadığımızı, kutlu davamıza inanan tüm gönül insanlarıyla birlikte büyük işlerin altına imza atacağımızı ilan etmek istiyorum. Bundan böyle İSDEMİR’de kazanan üyelerimiz olacak, kazanan İSDEMİR olacak, kazanan Türkiye olacak. Varlığımız ile birlikte İSDEMİR’de kaybeden olmayacak. İSDEMİR ile Sendikamız arasında üyelerimizin yürekleri kadar temiz bir sayfa açıldı ve biz bu sayfaları eğrilikten uzak kalemlerimizle yazarak doldurup, kutlu zaferlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Bu süreçte ihtiyacımız olan tek şey ise samimiyetle çalışmak olacaktır.

Eylül ayından bu yana Sendikamızda ciddi bir zihniyet değişikliğine giderek, üyelerimizle kucaklaşmaya, onların sadece toplu iş sözleşmeleri dönemlerinde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu göstermeye başlamış, bu yönde sayısız projeyi hayata geçirmiştik ve geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki örgütlü işyerlerimizde ve teşkilatımızda hissedilmeye başlayan bu değişim, İSDEMİR’de de kendini gösterecek, buradaki üyelerimize de en güzel şekilde sirayet edecektir.

Öncelikli hedefimiz İSDEMİR yöneticileriyle masaya oturarak karşılıklı diyalog halinde üyelerimizi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesi imzalamaktır. Geçmişte yaşanan acıların, kavgaların üstüne bir sünger çekme zamanı gelmiştir. Kimseye küskünlüğümüz, kırgınlığımız yoktur. Ayrıca kaybedecek bir dakikamız dahi yoktur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün el ele verip İSDEMİR işçisinin refahını sağlama günüdür. Gün, İSDEMİR’i bulunduğu yerden daha yukarılara taşıma günüdür” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here