Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Belli Oldu

0
769

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı belli oldu. Program, 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat 11.00’da Şehitlik ziyaretiyle başlayacak. Şehitlikteki Anıta, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılacak. Şehitlikteki törenin ardından, İskenderun Down Kafe’de, protokol şehit aileleri ile öğle yemeği yiyecek.

Saat 14.00’te İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirilecek program ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen; “Çanakkale Şehitleri” konulu şiir, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bir Destandır Çanakkale” konulu resim yarışması ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale’den Kalan Miras” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Program “Çanakkale Ruhu” isimli oratoryo ile sona erecek.

Merkez Kaptan Paşa Camii’nde ikindi namazını müteakip Mevlid-i Şerif okunacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait modern savaş gemileri İskenderun Askeri Limanı’nda Saat: 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında, Sahil Güvenlik Botu ise saat 10.00-18.00 arasında halkın ziyaretine açık olacak. Deniz Müzesi gün boyu ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here