Çalışkan, Reyhanlı Belediyesi ve Ticaret Odasını Ziyaret Etti

0
202

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Çalışkan’a, Saadet Partisi İl Disiplin Kurulu Başkanı İsmet Uğur Okay, İl Başkan Yardımcısı Serdar Özal, Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ve bazı partililer eşlik etti.

İlk olarak Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi ziyaret eden Dr. Necmettin Çalışkan, Şanverdi’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Başkan Şanverdi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çalışkan’ı ilim adamı ve iş adamı kimliği ile hizmetlerinden dolayı takdir etti ve Reyhanlı’da kurulacak olan iş merkezi projesi hakkında bilgi verdi. Şanverdi, Reyhanlı’da inşaatı devam eden iş merkezi bünyesinde, 113 iş yeri ile beraber 2017’nin Kudüs yılı olması nedeniyle Mescid-i Aksa’da bulunan Kubbet-üs Sahra Camisi’nin benzerini Reyhanlı’da yapacaklarını ifade etti.

Dr. Necmettin Çalışkan daha sonra Reyhanlı Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Reyhanlı ticaret odasının çalışmaları ve ihracatçıların sorunları hakkında Çalışkan’a bilgi verdi. Zaroğlu yaptığı açıklamada; “Reyhanlı Ticaret Odası hepimizin. Üyelerimizin verdiği yetkilerle hizmet etmeye çalışıyoruz. Oda’nın gelirlerini boşa harcamadan hizmete dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Bu hizmet binamız, meclis üyelerimiz ve yönetimimizle birlikte Reyhanlı’mıza bir katkıdır. Tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Beyza Piliç ve Hamza Efendi Baklavası olarak değerli İş Adamı Dr. Necmettin Çalışkan’a da katkıları için teşekkür ediyorum. Burada herkesin katkısı olduğu gibi Sn. başkanımızın da katkısı olmuştur. Reyhanlı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dr. Necmettin Çalışkan da Zaroğlu ve ekibine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek; “Bu hizmet binası yararlı bir hizmet binası olmuştur. Fedakârlıkla bu millet için çalışan herkesi takdir ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları içerisinde ticaret odası, sanayi ve borsa odaları büyük öneme sahiptir” dedi.

Cilvegözü sınır kapısındaki sorunlara da değinen Çalışkan, Gaziantep Karkamış ve Kilis Öncüpınar sınır kapılarından her türlü ihracat yapıldığı halde Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısına kısıtlama getirilmesinin anlamsız olduğunu belirterek konunun takip edilerek düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Çalışkan; “Umuyorum bu kısıtlama geçici bir uygulamadır ve kalkar. Aksi takdirde bu uygulama kabul edilemez. Bu uygulama ile sınırın öte yanındaki insanlar değil Hatay halkı, Reyhanlı esnafı, tüccarı cezalandırılmış oluyor, halkımız mağdur oluyor” şeklinde konuştu.

Çalışkan günün sonunda Saadet Partisi Reyhanlı ilçe binasını ziyaret ederek, Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here