‘Çalışan Gazeteciler Günü’ İGC’de Kutlandı

0
103

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen mütevazı törenle kutlandı. Gün boyu ziyaretçi akınına uğrayan Basın Merkezinde bir araya gelen basın emekçilerine, İGC yönetimi tarafından hediye de takdim edildi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Ak Parti İskenderun Belediye Başkan A. Adayı Fatih Tosyalı’nın katıldığı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen törende kutlama pastası da kesildi.

Basın organlarının demokrasilerin en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Kaymakam İskender Yönden; “Kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal yapının ve kamu kurum ve kuruluşlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak bize de çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır. İlçemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kendisi de aynı zamanda bir gazete sahibi olan Fatih Tosyalı da çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Nazik ziyaretlerinden ve böyle bir günde basın çalışanlarını yalnız bırakmadıklarından dolayı Kaymakam Yönden ve Tosyalı’ya teşekkür eden İGC Başkanı Veysel Cıncık da, herkesin bildiği işi yapmasının önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından kutlama pastası Kaymakam İskender Yönden, Fatih Tosyalı ve Veysel Cıncık tarafından kesildi.

İGC Yönetimi tarafından üyeler için alınan hediyeler de Kaymakam Yönden ve Tosyalı tarafından üyelere takdim edildi.

Öte yandan hediyelerin takdiminin ardından Bahçeşehir Koleji öğrencileri de Okul müdürleri Mustafa Uçan eşliğinde İGC’yi ziyaret ettiler.

Başkan Culha, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” Kutladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Başkan Culha, yayımladığı mesajında; “Kamuoyunu doğru ve objektif bir şekilde bilgilendiren, bilgi akışını tarafsız bir şekilde sağlayan basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması bakımından oldukça büyük önem taşımaktadır.  Basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ve baskıların kaldırıldığı, düşünce ve fikir özgürlüğünün yaşandığı aydınlık bir Türkiye’de yaşamak umuduyla, her koşulda büyük bir özveriyle çalışan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Vurucu; “Basın Mensupları Önemli Görevi Üstleniyorlar”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ise mesleklerinin gereğini yerine getirmek için her fedakârlığa göğüs geren basın mensuplarını işaret ederek; “Zor şartlar da bile vatandaşlarla iletişim halinde olan ve halkımızı doğru şekilde bilgilendiren basın mensuplarımızın yaptıkları kutsal görevin ne denli meşakkatli olduğu hepimizce bilinmekte. Bizlerin vatandaşlarımızla her zaman aramızdaki köprüyü koruyan değerli basın mensuplarımız bizi yansıtan en önemli görevi de üstleniyorlar. Basın çalışanlarımızın, görevini yerine getirirken her zaman doğru haber verme, özel hayata saygı, tarafsızlık içerisinde olduğuna tüm samimiyetimle inanıyor, bu ilkeleri her zaman üstün tutacaklarından şüphe duymuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın mensubu çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here