“Çaldıklarını Kusturuncaya Kadar Peşlerini Bırakmayacağız”

0
82

chp belen42Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, 17 Aralık Sürecini Değerlendirdi;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Basın mensuplarıyla tek-tek tokalaşan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, gündem konularının 17 Aralık süreci olduğunu ifade etti. 17-25 Aralık 2013 tarihlerinin utanç tarihleri olduğunu ifade eden Yüksel, beraberlerinde getirdikleri içleri dolar dolu ayakkabı kutularını göstererek; “Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana böylesi bir rezillik yaşanmadı. Ülkemiz son yıllarda maalesef skandallar zinciri yaşamaya devam ediyor” dedi.

Gelir Dağılımında Uçurum…

Ülke ekonomisini değerlendiren Başkan Yüksel; “Gelir dağılımında uçurum artmış durumda. Ülkenin %80’i açlık, yokluk ve sefalete mahkûm edilmiştir. Gelir dağılımı bakımından Meksika’dan sonra dünyada 2. sıradayız. 2002 yılından bu yana milyoner sayısı 2’ye katlanırken fakir daha da fakirleşmiş durumda. Bunun yanı sıra iş kazaları, maden kazalarıyla dolu bir yılı geride bıraktık. İş kazalarında da Avrupa’da 1. durumdayız.

chp belen43

Ülkemizde 6 milyon işsiz bulunmakta. İşsizler her geçen gün artarken öyle bir iktidar ki yeni bir hapishane açmakla övünüyor. Ülke uyuşturucuya teslim olmuş durumda. Bu yıl içerisinde 416 kişi bonzaiden yaşamını yitirmiş. 33 bin zehirli ayakkabı ülkede, 12 bin küsur oyuncakta zehir bulundu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de saray rezaleti yaşanmakta. ‘Sarayın büyük oluşu itibar meselesi’ şeklinde aymazlıklarla karşı karşıyayız.

Gençler intihar etmekte umudunu yitirmekte öte yandan kimi gençler de gemi filosunu genişletmekte, ev kasalarında ayakkabı kutularında paralarını istiflemekte. Ülkeyi yönetenler ülkeyi soyuyor” şeklinde konuştu.

Ülkenin Kazanımları Yok Ediliyor…

Bir ülkenin itibarının saraylarla olmayacağını vurgulayan Yüksel; “Bir ülkenin itibarı, eğitimi, adaleti, özgürlüğü, güvenliği ile olur. Kocaman ülkemizin kimlerin elinde olduğunu ibretle izliyoruz. Venezüella Devlet Başkanı petrol gelirlerinde azalma oldu diye aracını satıyor, maaşının düşürülmesini istiyor. Ülkemizde ise 1,5 katrilyona saraylar yapılıyor, 400 milyona uçak alınıyor, 200 milyona Mercedes alınıyor. Yüreğimiz sızlıyor. Ülkenin kazanımları yok edilirken savruluyoruz.

17-25 Aralık tarihlerinde gözlerimizle gördük. Kutucuklarda dolarlar… Bankacının evinde kasada dolarların çıkması ibreti alemdir. Hiçbir deterjan bu yolsuzluğu temizleyemez. Kendi yolsuzluklarını unutturmak için Osmanlıca konusunu ortaya attılar, 14 Aralık’ı çıkardılar. Sesi çıkan muhalif kesimi, özgür basını susturdular. Kutsal dinimizi kirli işlerine alet ederek hırsızlığa devam ediyorlar. Ama umutsuzluğa çaresizliğe yer yok. Çaldıklarını kusturuncaya kadar peşlerini bırakmayacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here