Cadde ve Sokaklar Temizleniyor

0
340

Son günlerde, çevre kirliliği konusunda artan tepki ve şikâyetlere duyarsız kalmayan belediye ekipleri kent genelinde hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe sakinlerine sağlıklı bir şehirde yaşama imkânı sağlamak için, kentin farklı noktalarında haftanın her günü çalışıyor. Kent genelinde cadde, sokak ve açık alanlar, ekipler tarafından Pazar günü dâhil olmak üzere her gün titizlikle temizleniyor. Yine bu bağlamda Çarşı Merkezi de tazyikli su ile yıkanmaya başlandı. Ancak kamuoyu bu çalışmaların yeterli olup olmayacağını tartışıyor.

İskenderun’u Köşe Bucak Temizliyoruz

Yapılan temizlik çalışmaları hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kenti köşe bucak temizlediklerinin altını çizerek; “Ekiplerimiz rutin temizlik işlerinin yanında çevreye başıboş bırakılan atıkların temizliğine de dikkat ediyor. Yol temizleme aracı ile insanlarımıza yaşanılabilir ve sağlıklı bir şehir oluşturmak adına, İskenderun’u köşe bucak temizliyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, boş arsalarda her gün temizlik çalışması yaparak, kötü görüntünün ve hemşerilerimizin sağlığını tehdit edebilecek atıkların önüne geçiyor” diye konuştu.

Çarşı Tazyikli Su ile Yıkanıyor

Öte yandan, yürütülen temizlik çalışmaları kapsamında Çarşı Merkezi tazyikli su ile yıkanmaya başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, itfaiye ekiplerinin desteği ile birlikte çarşı merkezini tazyikli su ile yıkmaya başladıklarını ifade eden Başkan Dingil; “Envitec personellerinin de katıldığı temizlik çalışmaları araç ve yaya trafiğinin aksamaması için gece saatlerde yapıldı. Farklı noktalarda yapılan temizlik uygulaması çerçevesinde cadde ve sokalar kirden tozdan arındırılmış oldu. Bildiğiniz üzere ilçemizde yoğun bir çalışma sezonundan geçiyoruz. Yollar ve kaldırımlar yenileniyor. Bu çalışma neticesinde tazyikli su kullanılarak caddelerde biriken kum, çamur ve benzeri atıklar temizlendi. Cadde ve sokakların yıkanma işi periyodik olarak devam edecektir. Her fırsatta bu çalışmayı yürütmeye özen göstereceğiz” dedi.

Temizlik çalışmaları kent genelinde yürütülürken, yapılan çalışmaların, kenti, toz ve kirden, özelliklede çöp konteynerleri etrafından birikmiş pisliklerin etrafa yaydığı kokudan kurtarıp kurtarmayacağı da kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here