Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri Fiyat Etiketi Denetiminde

0
122

Hatay Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı 3.Bölge Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, faaliyet alanları kapsamında bulunan satış noktalarında Etiket Denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

3.Bölge Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri İskenderun, Arsuz, Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde başlattıkları denetimlerde; ürünlerin satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, eksik gramajlı ürünler, üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit edilen şekil, logo veya işaret taşıyan “Yerli Üretim” etiketi ile son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kontrolünü gerçekleştiriyor.

Hatay Büyük Şehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta Şube müdürü Mehmet Kaplan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Büyük Şehir Belediye Başkanımız Doç Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları ve Hatay Valiliğinin konuya ilişkin ilgili yazısı gereğince ekiplerimiz denetimlere başladı. Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun “Fiyat Etiketi” başlıklı 54. Maddesinde yer alan “Bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar bu madde hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevlidirler” hükmü gereğince; etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması zorunlu hususlar gibi konularda başlattığımız denetimlerimiz aralıksız olarak sürecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here