Büyük Zaferin Yıldönümü Yarın Kutlanacak

0
152

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de yarın bir anma programı düzenlenecek. Anma programı kapsamında ilk olarak, 18 Mart 2018 Pazar günü saat 10.00’da İskenderun Asri Mezarlığındaki Şehitlik’te çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Şehitlikteki Anıta Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği çelenkleri sunulacak.

Şehitlikteki törenin ardından aynı gün saat 14.00’da Belediye Kültür Sarayında tören düzenlenecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait modern savaş gemileri 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Askeri Limanı’nda halkın ziyaretine açık olacak. Sahil Güvenlik Botu 10.00-18.00 saatleri arasında İskenderun Askeri Limanı’nda halkın ziyaretine açık olacak. 16 Mart 2018 Cuma günü (bugün) saat: 15.00’da Deniz Müzesi’nde fotoğraf sergisi açılışı yapılacak. Fotoğraf Sergisi: 16 Mart-30 Nisan 2018 tarihleri arasında halkın ziyaretine açık olacak. Deniz Müzesi de gün boyu ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Savaş; “Çanakkale Zaferi, Türk Milleti İçin Bir Şeref Abidesidir”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi ve Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirten Başkan Savaş; “Türk milleti tarihi boyunca her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşamayı kendine ilke edinmiş ve bunu da tüm dünyaya göstermiştir.  Birçok zorluğa karşı mücadele eden Türk milleti, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve birçok kez tarihe yön veren zaferlere imza atmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk milleti için bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içerisinde vatanını korumaya çalışan milletimizin göstermiş olduğu eşsiz mücadele bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir.

18 Mart yalnızca bir Kurtuluş Savaşı tarihi değil, dünya ve insanlık barışının başladığı tarihtir.  Bu önemli tarihte olduğu gibi sahip olduğumuz değerleri koruma ve geleceğe taşıma adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşmamız için mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu zafer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehidimizin, gazilerimizin ve Türk milletinin zaferidir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Culha; “Çanakkale Savaşı Yakın Dünya Tarihinin En Önemli Savaşlarından Biridir”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Çanakkale Savaşı yalnız bizim için değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Türkiye Cumhuriyetinin demokratikleşme sürecinin başlangıcıdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, hukuk devleti olma yolundaki ilk adımıdır. Bu zaferi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir.

Düşmanının sayısına ve maddi üstünlüğüne bakmaksızın, onları felce uğrattığımız bir savaştır. Vatanını korumak için her türlü fedakarlığı, canını ortaya koyarak müdafaa edenlerin zaferidir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here