Büyük Zaferin 96. Yılı

0
118

30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek olan çelenk sunma töreniyle başlayacak olan kutlamalar gün boyu devam edecek. Çelenk töreninde Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler Ata’nın manevi huzuruna sunulacak. Saygı duruşu ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımızın okunmasının ardından buradaki tören sona erecek.

Anıt Alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında İlçe Kaymakamımız tarafından, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı eşliğinde tebrikler kabul edilecek.

Saat 10.30’da ise Atatürk Bulvarında kutlama programı gerçekleştirilecek. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanlar ve halkın bayramının kutlamasıyla başlayacak buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Bir Subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılmasının ardından iki öğrenci tarafından şiir okunacak, halkoyunları gösterisi ve hemen akabinde paraşüt gösterisi (Hava şartlarının uygun olması halinde) gerçekleştirilecek. Buradaki kutlamalar Tören Geçişi ile son bulacak. Bugün 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında ayrıca İskenderun Askeri Limanında Modern Savaş Gemisi ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Botu, Deniz Müzesi de halkımızın ziyaretine açılacak.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptıkları birer açıklamayla 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Açıklamalar şöyle;

“30 Ağustos Tüm Mazlum Milletlerin Bayramıdır”

“Bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı ile elde ettiği zaferin 96’ncı yıldönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos, yurdumuzu ele geçirmek, Milletimizi esaret altına almak için tüm olanaklarını seferber eden emperyalist güçlere karşı her türlü imkânsızlık içinde kazanılmış olağanüstü bir zaferdir.

30 Ağustos, tüm yoksunluklara ve yoksulluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde muzaffer olunabileceğini tüm dünyaya gösteren eşsiz bir zaferdir. Bu yönüyle de ezilen ve mazlum milletlere örnek olmuştur, umut ve güç vermiştir. Dolayısıyla bu bayram sadece Türk Milletinin değil tüm mazlum milletlerin de bayramıdır. Sınırımızda 7 yıldır süren bir iç savaş var. 3 terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Dış politikada ve ekonomide yapılan yanlışlar nedeniyle derinleşen bir krizin etkisi altındayız.

Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için herkesin tam bir Kuvayi Milliye ruhuyla hareket etmesi,  her türlü ayrışmadan ve siyasi çekişmeden soyutlanması, Cumhuriyetin tüm değerlerine ve kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkması, Atatürk’ün ortaya koyduğu tam bağımsızlığı ve çağdaş uygarlığı hedefleyerek çalışması gerekmektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor; tüm yurttaşlarımızın  Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur

“96 Yıl Önceki Zafer Güneş Gibi Parlıyor”

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen ve Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesi olan 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin taçlandırıldığı tarihtir. Türk bayrağının altında tek vücut olan vefakâr ve asil Türk milleti, 30 Ağustos ruhunu her zaman en derin duygularıyla yaşayacak ve yaşatacaktır. Esaretin de bağımsızlığın da ne demek olduğunu çok iyi bilen biz Hataylılar, 30 Ağustos ruhuyla, Cumhuriyetimizin varlığıyla gurur duymaya devam edeceğiz.

Devlet olmayı millet olmaya tercih eden Hatay halkı, milli birlik ve beraberliğini sürdürmek için gereken tüm hassasiyeti özenle göstermeye devam edecektir. Hatay’ın çok renkli yapısını, farklı kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşama saygısını, birbirimizi karşılıksız sevme yetimizi yitirmeden güneşli yarınlara umutla bakmaya devam edeceğiz. Ebedi kahramanlık destanını yazarak bize aydınlık gelecek emanet eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve şanlı milletimizin onurlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here