Büyük Oğlum Sercan… (7)

0
102

Yavaş-yavaş büyük bir ilgiyle takip ettiğiniz yazı dizimin sonuna geliyorum. Biraz da Sercan’ın özgeçmişini hatırlayalım, sonra da tezli yüksek öğrenciliğinden bahsedelim. Birkaç eklemeyle de yarın yazı dizimi bitirmiş olacağım…

*Sercan Süslü kimdir? 

10 Şubat 1990-10 Haziran 2022  

Sercan Süslü, (32) 10 Şubat 1990 İskenderun doğumluydu.  İlkokulu Namık Kemal ilköğretim okulunda, Ortaokulu’nda, 5 Temmuz Ortaokulunda okudu. 2008 yılında İskenderun Lisesinden mezun oldu. 2010 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kuyucak Meslek Y. Okulu 2 yıllık Muhasebe bölümünden mezun oldu.

Mezuniyet sonrası Akdeniz Üniversitesi, Alanya İşletme Fakültesine başladı. Alanya İşletme Fakültesi’nden 2014 yılında başarıyla mezun oldu.

2016 yılında Antalya’da, ING Bank bünyesinde çalışmaya başladı. 2017 yılında, ING Bank Ticari Bankacılık alanında Türkiye ikincisi oldu. Başarı Belgesi’ni, İstanbul’da dönemin ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’ın elinden 11 Kasım 2017’de aldı. Sercan Süslü, aynı bankanın başka başarı derecelerini elde etti.

ING Bank’ın başarı ödülü olarak verdiği Mını Cooper otomobili, başarılı olarak, üç ay boyunca, yakıtı bankaya ait olmak üzere kullanmaya hak kazandı.

Akdeniz Üniversitesi’nde tezli Yüksek Lisans öğrencisi oldu. Gerek bankacılık alanında gerekse de yan dal olarak pek çok kursu bitirerek değişik dallarda sertifikalar aldı. Görevi gereği Türkiye’nin değişik illerini gezdi. Yaz tatillerinde kendi imkanlarıyla İsveç, Finlandiya, Yunan Adaları (Rodos), Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersek’e gitti.

2021 yılının son günlerinde yeni nesil yazarkasa ve pos cihazı pazarlayan bir şirketin Antalya temsilcilerinden biri oldu.

Sercan Süslü, 6 Ocak 2022 akşamı solunum yetmezliği nedeniyle fenalaşarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi aciline kaldırıldı. Ağır Zatürre tanısıyla, bilinci kapalı bir şekilde Yoğun Bakıma alındı, bir süre oksijensiz kalmaktan kalbi ve beyni kısmi hasar gördü.

32’ci Yaş Gününe 10 Şubat 2022’de Yoğun Bakımda girdi.  Beş ayı aşkın süredir burada tedavi gören Sercan Süslü, 10 Haziran 2022 sabahı yine solunum yetmezliği neticesi yaşama veda etti.

Sercan Süslü, Antalya’da ikamet ediyordu, bekardı. Sercan Süslü, 13 Haziran 2022 tarihinde İskenderun Çankaya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

*Yüksek Lisansı Tamamlamak Sercan’a Kısmet Olmadı  

Büyük oğlum Sercan ‘Adli Muhasebenin Yükseköğrenimdeki Yeri’ başlıklı 98 sayfalık akademik çalışmasına, 2021 yılında başlamasına rağmen kendisine tezini bitirmek kısmet olmadı. Sercan’ın bir hayali de akademisyen olmaktı. Şimdi elimizde olan yayınlanmamış akademik çalışmasını, internet ortamında ‘Yayınlanmamış Tezler’ başlığıyla bilinen bir mecrada yayınlama hazırlığı yapıyoruz. Böylece Sercan’ın akademik çalışması pek çok öğrenciye yarar sağlayabilir adı ve soyadı, yararlanılan kaynaklar içinde gösterilebilir…

Akdeniz Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Duyuru ve Bilgi Edinme Hizmetleri’nden Özlem Çetin hanımefendinin “Akdeniz Üniversitesi’nden yüksek lisans arkadaşımız Sercan Süslü’yü kaybettik. Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü hocalarımızın ve sınıf arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin” şeklindeki sosyal medya paylaşımı da bizi etkilemişti. Aynı metni Sercan’ın arkadaşı Sinem Çalık da paylaşmıştı. Her ikisine de teşekkür ediyorum.

*Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’a Teşekkürler  

Bir dönem Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yapan amcamın oğlu Murat Süslü, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın beyin samimi arkadaşıydı. Kan bulma konusunda, diğer bazı problemlerde ve Akdeniz Üniversitesi Başhekimi ile görüşmem hususunda İbrahim Aydın vekilim bize çok yardımcı oldu. Allah hem İbrahim Aydın vekilimden hem de amcam oğlu Murat Süslü ’den razı olsun…

*Halil Şenöz ve İskenderun Gazetesi Ailesi  

Her sabah düzenli bana dualarını ulaştıran, moral veren Halil Şenöz kardeşim, benim ve Sercan için çırpınıp durdu. Halil kardeşim, bana beş ay içinde yüzlerce dua ulaştırdı. Gazi Kurtoğlu bey her fırsatta aradı. Şehmus Beşkardeş sürekli beni yokladı ve bir isteğim olup, olmadığını sordu. Taziye çadırımız börek takviyesi yaptı. Buraya adlarını yazamayacağım daha nice güzel yürekli insanlar sürekli bize moral destek olmaya çalıştılar.

Gazetem İskenderun’un imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürüm İlyas Edip Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Bağırsakçı, Ankara’daki kızı Soley hanım beni sıklıkla aradılar. Özellikle Rızkullah bey ve İlyas kardeşim, paraya ihtiyacım olup olmadığını tekrar-tekrar sordular.

Yine maddi sıkıntı var mı diye birkaç kez soran Öz-Çelik İş sendikası Başkanı Mehmet Güngör oldu. Elbette her defasında teşekkür ettim. ‘Arzu eden Şube Başkanı Mehmet Güngör’e sorabilir.’ Rabbim, Rab hepsinden razı olsun.

Devamı Yarın

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here