Bugün 10 Kasım!

0
681

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde törenlerle anılacak. İskenderun Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, çelenk töreni ile başlayacak.

Bugün saat 09.00’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak.

Ata’mızın ölümünün 80. yılı nedeniyle 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05 ilçemizde bulunan tüm elektrik- elektronik/mekanik ve belediye ses yayın sistemi cihazlarına bağlı tüm sivil savunma sirenlerinin iki (2) dakika süre ile sarı ikaz sesi çaldırılacak. Siren sesi eşliğinde Atatürk Anıtında iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Anıt Alanında törenin ardından saat 10.00’da Belediye Kültür Sarayında tertip edilecek törene geçilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak buradaki tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Atatürk’ün askeri yönüyle ilgili Garnizon Komutanlığı’nın sunumu ile devam edecek. “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği törende daha sonra İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” adlı oratoryo sahnelenecek. Tören Gençliğe Hitabe’nin okunmasıyla sona erecek. Belediye Kültür Sarayı’nda ayrıca, İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk” konulu resim sergisi açılacak.

Belediye Başkanları ve siyasiler de Ata’mızın vefatının 80. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

“Atatürk Türk Tarihine Yön Vererek Ülkemizin Geleceğine Işık Tutmuştur”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ulu Önderin Türk tarihine yön vererek ülkemizin geleceğine ışık tuttuğunu vurgulayarak; “Vatanımızın düşman işgalinden kurtarılması ve ülkemizin hak ettiği yerlerde olması adına mücadele eden Atatürk,  şüphesiz hepimizin kalplerinde yaşamaktadır. Atatürk, dönemin şartlarında yapılması gerekenleri, tüm yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen inanç ve kararlılıkla yerine getirerek vatanımızı bizlere emanet etmiş ve Türk tarihine yön vererek ülkemizin geleceğine ışık tutmuştur. Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır. Türkiye Cumhuriyeti benliği ve güvencesi altında yaşayan her ferdin özgür bir şekilde attığı her adımda Mustafa Kemal Atatürk’ün emeği vardır. Onu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıl dönümünde hepimize düşen en büyük görev Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerini her koşulda korumak, düşüncelerini benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarının aramızdan ayrılışının 80.yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor; manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

“Gazi Mustafa Kemal Askeri Bir Dehadır”

İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80. yıldönümünde saygıyla yâd ettiğini ifade ederek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı; ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Ata’nın kurduğu ve “en büyük eserim” diyerek gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, yüksek bir değer olarak ilham kaynağımız olmaya devam edecektir. Bizler de milletçe Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. O’nun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

“Ulu Önderimizi Saygıyla Anıyorum”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da yayınladığı mesajında; “Uçurumun eşiğinde can çekişen Türk Milletinin bağımsızlığı için mücadele eden, canı pahasına ülkesini savunan ve her millete nasip olamayacak bir önder olarak onurlu bir yaşam süren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnetimiz hiçbir zaman azalmayacaktır. Bizler Atatürk’ün “Türk çocuğu Atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde güç bulacaktır.”sözünü her zaman hissederek yaşamalı, bu uğurda vatanımız için gereken özeni göstermeli ve karşımıza çıkan türlü olumsuzlukları birlik ve beraberlik içinde göğüslemeyi bilmeliyiz. Öyle ki atalarımızın bizlere emanet ettiği bu aziz ve eşsiz vatanı Türk Milletine yakışır şekilde korumak, cennet vatanımız için her zaman özveriyle çalışmak ödevlerine ve sorumluluklarına sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Bağımsızlık Mücadelemizin şanlı kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini yer verdi.

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ettiğini hatırlatarak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır. Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 80.Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kazanımları ve O’nun ilke ve inkılâpları ışığında; hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, dünyanın en saygın üyeleri arasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı için çok çalışmak, hepimizin temel bir görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 80 yıl önce ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, rahmet, minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here