“Bu Hükümet Hatay’ın ve Ülkemizin Başına Gelmiş En Büyük Felakettir”

0
59

dudu-sanayi esnafıCHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu İskenderun Küçük Sanayi Esnaflarıyla Buluştu…

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda esnafların sorunlarını dinleyen Milletvekili Dudu; “AKP Hükümetinin yanlış politikaları en çok küçük esnafı vuruyor” dedi.

Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, beraberinde CHP İlçe yöneticileri ile birlikte Madeni işler Odası Başkanı Ahmet Çardakoğlu ve esnafların davetlisi olarak İskenderun Küçük Sanayi Sitesi aşevinde bir araya geldiler. Esnafların istek ve şikâyetlerini dile getirmesinden sonra söz alan Milletvekili Dudu, özellikle AKP Hükümetinin Suriye politikalarını eleştirdi.

Suriye’de yaşananların en çok Hatay’ı etkilediğini de sözlerine ekleyen CHP Milletvekili Mevlüt Dudu; “Suriye krizinde ABD’nin çıkarlarından başka hiçbir şeyi görmeyen AKP Hükümeti, diğer icraatlarında olduğu gibi bu konuda da Hatay’ı yok sayıyor. Bu durumdan tüm Hatay muzdarip olurken en büyük sıkıntıyı da küçük esnaf çekiyor. Bugün İskenderun sanayi çarşısına giren herkes bu durumu açıkça görebilir. Kamyonların, tırların çalışmadığı bir yerde sanayi esnafı nasıl ekmek yiyecek? Bu durumu AKP’li siyasetçilerin cevaplamasını istiyorum. İskenderun sanayi sitesinin daha iyi şartlarda bir yere taşınması artık elzemdir. Bu durum yerel yöneticilerin ve esnafın gücünü aşıyor. Bu duruma merkezi hükümetin mutlaka el atması gerekir” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Milletvekili Dudu; “Bir de PKK ile sürdürülen barış süreci var. Hiç kimse ne olduğunu, hangi pazarlıkların yapıldığını bilmiyor. Bu ülkede barışı herkes istiyor. Ama dikkat edilirse perdenin altındaki gerçekler ortaya dökülür. Bu gün Türkiye’den çekilen PKK’lıkların Suriye’de Esat’a karşı savaştıklarını bütün dünya biliyor. Sonra sıra İran’a, en son da Türkiye’ye gelecektir. Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümeti de bu duruma açıkça çanak tutuyor. Bu hükümet Hatay’ın ve ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir.

Sağduyulu halkımız Hatay’da huzuru ve barışı bozdurmayacaktır. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler AKP’nin pervasızlığına ve Hatay’ı yok saymasına dur denilecek tarihi bir fırsattır. Başta Hatay olmak üzere tüm Türkiye’de halkımızın bu fırsatı çok iyi değerlendireceğine inancım tamdır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here