“Bu Düzeni Ancak Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı Değiştirecek”

0
49

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu; “Bu Düzeni Ancak Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı Değiştirecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında partililerle bir araya gelerek, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına İsmail Cem, Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’yu ölümlerinin yıldönümlerinde saygıyla andıklarını belirterek başlayan Başkan Yüksel, ülkenin kaostan geçtiğini öne sürerek; “İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi korkmayacağız, yılmayacağız, korkutamayacaklar” dedi.

“Laik Cumhuriyetin Kıymetini, Değerini Bileceğiz”

Voleybol Kadın Milli Takımızın olimpiyatlara katılma hakkı elde etmiş olmalarının büyük bir gurur olduğunu da söyleyen Yüksel; “Ülkemizde güzel şeyler de oluyor. Filenin Sultanları çıktı, ismini olimpiyatlara yazdırdı. Cumhuriyetin, Atatürk’ün kızları büyük bir başarı elde ederek olimpiyatlara katılma hakkını elde ettiler, onları kutluyorum. Onların bu başarısından rahatsız olanlar vardı. Onlara da öyle bir vurdular tokadı ki onlara da tarihi bir ders verdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkemizi ne kadar geriye götürmek isteseler de Türkiye’de aydın yüzler var.

Ülkemize gericiliğe, yobazlığa mahkum etmeye çalışan bir grup hala uğraşıyor. Karanlığa sürüklemek isteyenler hala bu sistemi dayatmak peşindeler. Hiçbir şey bilmiyorsanız laik cumhuriyetin olmadığı İran’a bakın. Atatürk’ün bıraktığı laik cumhuriyetin ve Kemalizm’in ne kadar değerli olduğunu İran’a bakarak anlarsınız. Kahin olmaya gerek yok. Laik cumhuriyetin kıymetini, değerini bileceğiz. Direneceğiz” şeklinde konuştu.

Gençler Senin Yüzünden Evlenemiyor

Son günlerde gençlerin evlenmemesi ile ilgili yapılan konuşmalara da değinen Yüksel; “Son günlerdeki bir gündem maddesi de ülkeyi yöneten en tepedeki diyor ki; ‘Gençler evde kaldı, yani kız çocukları ve erkek çocukları 30 yaşında evlenmiyorlar’ diye kınıyor. Bunlar senin yüzünden. Son 17 yılda bir çeyrek altının fiyatının ne hale geldiğini sen bilmiyor musun? Gençler aç, işsiz, üniversite mezunları iş bulamıyor, insanlar perişan… İnsanların evlenecek şevk ve umutları kalmadı. Sen umutları bitirdin, gençler önünü göremez hale geldi. O yüzden evlenemiyor. Senin izlediğin politikalar yüzünden gençler perişan, yurtdışına kaçıyorlar. Ülkede çaresizlik, işsizlik var, talan var, vurgun var.

Bunlar varken çıkmış diyor ki ‘Hani bedava süt nerede?’ CHP’li belediyeleri her ay tonlarca süt dağıtıyor,halk ekmek dağıtıyor, öğrencilere ucuz bilet sağlıyor, gösteriş yapmıyor çünkü dinimiz gösterişi yasaklıyor. Bir elin verdiğini öteki el görmeyecek diyor. Biz kimseyi rencide etmeden hizmet yapıyoruz. Hani senin bedava kekin çayın nerede, sen onu söyle?” diye konuştu.

“Kiminle Dalga Geçiyorsun?”

CHP İlçe Başkanı Yüksel, yıllardır, Türk adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiğini haykırdıklarını hatırlatarak, Milli Savunma Bakanının konuyu yeni gündeme getirmesini eleştirdi. Yüksel; “Burada sık sık vurguladık, dedik ki ‘Türkiye’nin toprağı Yunanistan tarafından işgal ediliyor, vatan toprağına Yunan bayrağı dikiliyor.’ Milli Savunma Bakanı dün çıktı aynen şunu söylüyor; ‘Yahu Yunanlılar Türk toprağı olan adaları silahlandırmış.’ Günaydın! 2004 yılından beri silahlandırılmış, 2004 yılından beri Türk toprağında Yunanistan her türlü askeri yığınağı ve silahlanmayı yapıyor.

Koca adamlar FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı nerede diyor. Türkiye’yi badireden badireye atan hain terör örgütü yüzünden milyonlarca insan ızdırabını çekiyor, koca koca adamlar halkın gözünün içine baka baka diyor ki bunun siyasi ayağı nerede? Baklavacı bulundu, öğretim görevlisi bulundu, yargı ayağı bulundu, emniyette, üniversitede, askerde FETÖ’cü bulundu, ceza aldı. Türkiye’nin bir tane örgüte teslim edildiği ortaya çıktı. Bir zat-ı muhterem de diyor ki nerede bunun siyasi ayağı? Hemen yanı başında oturuyor işte bak. Yanı başına baktığın zaman görürsün. Bugün kim ağıtlarla öptüyse, gel Fethullah Hoca dediyse işte FETÖ’nün siyasi ayağı o. Kiminle dalga geçiyorsun? Bu halkı niye kandırmaya çalışıyorsun? FETÖ’nün siyasi ayağı net belli, ortada” dedi.

“Türk Toprağı Peşkeş Çekiliyor, Irmağına Ölürüm Diyenlerden Hiç Ses Yok”

Bazı rakamlar veren Yüksel, 5-6 yıl önce ülke genelinde 14 milyon antidepresan ilacın reçete edilirken bu yıl bu sayının 55 milyona çıktığını söyledi. Yüksel; “İşte geldiğimiz manzara bu. Türkiye çıldırıyor. Türk insanı artık işsizlik, yokluk yüzünden intihar ediyor. Kendini öldürüyor. Ülkemizde doğal gaz, elektrik, akaryakıt vurgunu var. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi halkını soyan, kendi halkının cebinden çalan bir yönetim şekli yok Türkiye’de var. Vatandaşın cebine elini sokuyor göz göre göre çalıyor, hırsız bunlar. Kendi vatandaşını soyan vicdansızdır ve hırsızdır. Herkese çağrımdır. Doğalgaz faturalarını atmıyoruz biriktiriyoruz ilk seçimde oy vermeye giderken onları da beraber götürüyoruz öyle oy kullanıyoruz. Ülkenin gelirini, zenginliğini, kaymağını yiyorlar bir türlü doymuyorlar. Bir de onuruyla karnı aç olanlar var. Bu düzeni değiştirmeliyiz. Bu düzeni ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı değiştirecek.

Çılgın proje Kanal İstanbul! Türk halkı çılgın proje istemiyor. Bir fabrika açmamışsın, bir üretim yok, bütün hazır fabrikaları, üretim yapan, iş imkanı sağlayan fabrikaları kapatmışsın çılgın projeden bahsediyorsun. O çılgın proje falan değil. Tamamen talan ve vurgun projesi. Katar’ın yüz ölçümü 11.400 kilometrekare. Katar toplamda 22.000 kilometre Türk toprağı satın almış. 2 tane Katar büyüklüğünde Türkiye’den toprak almış. 2 Katar almışlar. Manzara maalesef bu. Türk toprağı peşkeş çekiliyor, ırmağına ölürüm diyenlerden hiç ses yok” şeklinde sert eleştirilerde bulundu.

“Milli Eğitim Bakanını İstifaya Davet Ediyorum

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından rehber öğretmenler için dağıtılan kitapçıkta başı açık ve kapalı kadınların ayrıştırılmasının utanç verici olduğunu da vurgulayan Yüksel; “Bu kitapçıktan ben utandım. Utanmaları hiç yok. Başı açık kadın çocuğuna karşı vicdansız, her türlü istismarı, kötülüğü yapıyor, başı kapalı türbanlı kadın da çocuğuna şefkatle yaklaşıyor. Böyle bir ayrımcılık, böyle bir bölücülük, böyle bir hainlik olabilir mi? Kötü bir anne vardır, evladına kötü davranan vardır, açık da olabilir kapalı da olabilir. Türk kadınını böyle parçalayan, Türk kadınını aşağılayan, Türk kadınına hakaret eden Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini kınıyorum, lanetliyorum. Milli Eğitim Bakanını istifaya davet ediyorum.

Atatürk’ün askerleri, yoldaşları, yol arkadaşları, başı kapalısı ve açığı ile cumhuriyete sahip çıkacak, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacak, cumhuriyete dört elle sarılacak ve size inat vatanını, bayrağını sevmeye devam edecek” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here