Bu Dram Her Seçimde Yaşanıyor!

0
70

engelli vatandaşlarBazı Yaşlı ve Engelli Vatandaşlar Oy Kullanamadı

Dün gerçekleşen genel seçimlerde, kentimizdeki bazı engelli ve yaşlı vatandaşlar kat engeline takıldı, zor anlar yaşadılar. Bazı engelliler oy kullanamadan evine dönerken bazıları da yakınlarının yardımıyla sandıkların bulunduğu sınıflara çıkartıldı.

Türkiye 25. Dönem milletvekilini seçmek için sandık başına giderken İskenderun’da bazı engelli ve yaşlı vatandaşlar zor anlar yaşadılar. İskenderun Lisesi’ne oy kullanmaya gelen engelli ve yaşlı vatandaşlar kat engeline takıldı. Okulda asansör bulunmadığı için oy kullanamayan engelli ve yaşlı vatandaşların bazıları ise yakınlarının yardımlarıyla sınıflara çıkartıldılar.

Okul bahçesinde oturan ve ayaklarında platin olduğu için oy kullanmaya çıkamadığını söyleyen yaşlı bir kadın, oy kullanmak için savcı nezaretinde sandık görevlilerini beklediğini söyledi. Konuşamayan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan yaşlı bir kadının torunu Esra Bilir ise nenesinin oy kullanacağı yerin 3. Katta olduğunu ifade edip bu duruma tepkisini gösterdi. Birçok engelli ve yaşlı vatandaş 5 katlı olan okulda asansör bulunmadığı için oy kullanamadan evlerine dönerken bazıları da yakınlarının yardımıyla sandıkların bulunduğu sınıflara çıkarıldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here