BM: “Beş Kocalı Hürmüz”

0
60

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BM), beceriksizlik ve “Acz” içindedir. Gücünü, yaptırımlarını, inisiyatifini ve niteliğini kaybetmiş duruma düşmüştür. 193 üyeli Birleşmiş Milletler beş daimi “Kafadar” ülkenin tekelinde ve güdümünedir. Meydanı boş bulmuş istedikleri gibi at oynatmaktadırlar.

2. Dünya Savaşı’nın galip devletleri sıfatıyla (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin) savaş ganimeti olarak BM’nin tahtını paylaşmışlardır. Ebediyen daimi üyelik mirası… “Ekmek elden, su gölden”, BM’nin yıllanmış asalakları…

Bu güzide “Beş Kafadar”, BM’de alınacak kararların doğru ya da yanlışlıklarına bakılmaksızın kendi ortak çıkarları doğrultusunda hareket etmektedirler. Dünyanın “Barış, huzur ve refahı”, onların insafına bırakılmış, iki dudak arasından çıkan kararlara bağlıdır.

Beş kişilik özel orkestra topluluğu diledikleri telden çalıp oynuyorlar… BM, sadece Suriye konusunda değil, dünyanın dört bir tarafında yaşanan olaylarda hep acz içinde kalmıştır. Adalet, hukuk ve eşitlik kavramları çöp sepetine atılmakta, bu hassas kavramların uygulanma noktasında erteleme, öteleme ve keyfiyete bırakılmaktadır. BM, artık kâğıt üzerinde kurulan bir örgüt olmaktan öteye geçemiyor. “Beş Kocalı Hürmüz” görüntüsü gözden kaçmıyor.

Dünyadaki dengeler hızla değişirken, tek değişmeyen beş daimi üyedir. “Beş kafadar” devlet, 193 üyeli BM’yi sömürmekte ve parmağının ucuyla oynatmaktadır. Bu beşli şoför, “BM marka” otobüsün direksiyonuna el koymuş, kaza üstüne kaza yapıyor. Çünkü BM kurallarını çiğniyor, ihlal ediyor. Bu sakar şoförlerin sürücü belgeleri iptal edilmelidir.

Beş daimi borsacı, manipülasyon ve spekülasyon manevralarıyla BM’nin güven endeksini sıfıra düşürmüştür. Beş daimi aşçı, yaptıkları yemeklerin tadını tuzunu kaçırmaktadır… Beş daimi imalatçı firma, “hileli” kararlar üreterek dünyaya pazarlamaktadır. BM ailesinde ağalık düzeni hakimdir. Beş ağa, 193 BM köyünün ağası konumundadır…

Başbakan Erdoğan, BM tarihinde belki de ilk kez kabuğuna çekilmiş olan sessiz çoğunluğun sesi oldu ve BM’nin acizliğini dile getirdi. BM, artık yaşını başını almış bastonla, koltuk değnekleri ile yürüyen yaşlılar topluluğundan farksızdır. Beş daimi devletin “Darülaceze”ye gönderilip dinlendirilmesi şart oldu. “Arap Baharı”na benzer bir “BM Baharı”na ihtiyaç kaçınılmazdır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here