“Bizlere Mazbatalarımızı Veren Siz Değil Halklarımızdır”

0
121

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant; “Bizlere Mazbatalarımızı Veren Siz Değil Halklarımızdır”

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant, iç işleri bakanı tarafından Batman, Silvan, Ergani ve Lice belediyelerine atanan kayyumlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mazbatalarını halklarından aldıklarını geri alacak olanın da halk olacağını vurgulayan Hatay İl Eş Başkanları Eşiyok ve Nalbant; “Bu sabah güne iç işleri bakanının, Batman, Silvan, Ergani ve Lice belediyelerine atadığı kayyum haberi ile uyandık.

Tüm dünyayı kasıp kavuran korona (COVIT-19) virüsü ile dünya bir seferberlik ruhuyla mücadele etmeye çalışırken, Türkiye’de saray iktidarı hedef şaşırtarak HDP’li seçilmiş belediye eş başkanları ve meclis üyeleri ile uğraşmayı tercih etmiş.

Hatay HDP il örgütü olarak sizlere soruyoruz: Ülkemizin geldiği böylesi zor bir sürecin üstesinden gelebilmek için, dayanışma ruhunu ön plana çıkartıp meseleye partiler üstü yaklaşıp korona belası ile hep beraber mücadele etmemiz gerekirken sizin bu HDP’li belediyelere olan öfkenizi ve kininizi anlamış değiliz. 18 yılı aşkın iktidarınız boyunca ülkeyi getirdiğiniz bu karanlık duruma yeryüzünde bir tek HDP’li kalıncaya dek itiraz etmeye devam edecektir. Unutmamalısınız ki bizlerin mazbatalarını veren sizler değilsiniz. Bizlere mazbatalarımızı veren halklarımızdır. Mazbatalarımızı da bizlerden alacak halklarımızdır.

Kayyumun kayyumunu da atasanız, kayyumlarınızla meşru olamayacaksınız. Türkiye halklarının gözünde de, demokrasiyi katleden, gaspçı zihniyetiz ile bir kez daha tescillenmiş olacaksınız. Bizler, sizleri iyi tanıyoruz; Yangından mal kaçırırcasına atadığınız bu kayyumlar üzerinden korona virüsü ile mücadeledeki beceriksizliğinizi örtmeye yönelik olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama böylesi bir telaşla bunu başaramayacağınızı tarih görecek ve yargılayacaktır” şeklinde konuştular. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here