Bir Fidan Daha Son Yolculuğuna Uğurlandı!

0
263

ali ismail cenaze1Mayıs ayı sonlarında İstanbul Gezi Parkındaki ağaçların kesilmesine karşı başlayan ve sonrasında hükümete karşı bir tepki olarak tüm ülke geneline yayılan protestolarda, canlar yitirilmeye devam ediyor. Bugüne kadar 4 canın toprağa verildiği protestolarda 19 yaşında bir genç daha yaşamını yitirdi.

Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sonrası henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darp edilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi, memleketi Antakya’da toprağa verildi.

ali ismail cenaze2

Korkmaz’ın cenazesi, önce merkeze bağlı Ekinci beldesi Ceylan Sokak’taki evine getirildi. Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ile Abdullah Cömert’in yakınları da cenaze evine gelerek Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz’a başsağlığı diledi.

Burada Kur’an-ı Kerim okunması ve yakınlarından helallik alınmasının ardından cenaze, omuzlarda taşınarak Ekinci Asri Mezarlığı’na götürüldü. Sloganlar atarak mezarlığa kadar yürüyen vatandaşlar ellerinde Kokmaz’ın yanı sıra olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük’ün fotoğrafları ile Türk bayrakları taşıdı. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Korkmaz’ın cenazesi toprağa verildi.

ali ismail cenaze3

Cenaze törenine, Korkmaz’ın yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Kadim Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here