Bir Çözüm Bulunmalı (1)

0
51

Değerli Okurlarım, öbür dünyayı bilmem ama yaşadığımız evrende her kişinin kafasında çözüm bekleyen fikirler ya da sorunlar bulunmaktadır. Konumuz insanlarda oluşan bir kütleyi ayrı dünya ve yaşam biçimleriyle, değişik kültür ve dinlerden gelen insanların oluşturduğu bir topluluğu sevk ve idare edenleri bir araya katıp, milyonlarca insanın umutlarını ve yaşam biçimlerini bağladığı bir topluluğu sevk ve idare edenleri bir araya katıp, milyonlarca insanın umutlarını ve yaşam biçimlerini bağladığı bir topluluğu sevk ve idare meselesidir.

İnanın, yazarken bile zorlandığımı söylemeliyim ki; bütün sporseverleri yakından ilgilendiren bu konu nasıl gerçekleşecek? Bu idari kurum yağdan kıl çeker gibi, bu işten nasıl sıyrılacak? Yüzü kızaranlar da olacak mı? Anladığınız gibi, yazarken bile zorlandığım bu kompleksi uygularken, hem bundan haz duyabilmek, aynı zamanda sorunsuz idame ettirebilmek bana göre de, eminim sizlere göre de öyle pek kolay bir iş olmasa gerek.

Bazı Avrupa takımları futbolun gerçekleriyle zirveye koşarken bizler bu ayak oyununun neresindeyiz ve ne yapıyoruz? Ülkemizde bu isotlu gerçeklerin, kapkara bir tablonun içinde yaşarken; “Ne Yapmalıyız? Neler Yapılmalı?” sorusuna hala aklıselim sahibi birisi çıkıp da, “çıkar yol tektir… o da şudur” diyemiyor…

Çünkü öyle biri yok ki, seçimle gelinmemiş ki, duygularını delikanlı gibi söylesin! Daha düne kadar ‘3-5 yıl Avrupa’ya gitmezsek ne olur?’ deniliyordu. Bu zihniyet hala hakim. 3-5 yıl daha Avrupa’da olmanın ceremesini bir düşünseler… Hala şaşkınlığımı üstümden atabilmiş değilim!

Böyle bir karar uygulamanın, Futbolumuza, Kulüplerimize, Futbolcularımıza vereceği maddi ve manevi zararı söylemeyeceğim artık. Sosyolojik olarak büyük kitleleri içine çekecek, gibi görünmeyen bir uçurum yaratıp, spor ortamını allak bullak olacağını neden düşünemiyoruz?

Çocukluğumuzda ve delikanlılık dönemimizde, milli takımımız, kulüp takımlarımız, averaj takımlarıydı. Yani Avrupa takımları bizi yenerek averajlarını düzeltirlerdi. Bu sözlerim tamamen gerçek. Hiç olmazsa başımız dikti. Onurumuzu kıracak bir şekilde suçlanmıyorduk. Şimdi nasıl? Başımız dik mi sizce? Yerimiz elvermediği için yarın devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here