Bilim Koleji’nde Mezuniyet Sevinci

0
621

Bilim Koleji mezuniyet töreni, her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli oldu. İssos Otel’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Mersin Valiliği’nde görevli Kaymakam adayı Burak Bozkurt Gürses, İGC Başkanı Veysel Cıncık, okul kurucu, idareci ve öğretmenleri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Bilim Koleji Kurucu Müdürü Salih Yazgan, gecede yaptığı duygusal konuşmada; “Dostluk, sevinç ve üzüntülerin paylaşılması gibi duygular, okul arkadaşlarımızla olan ilişkilerimiz sonucunda gelişir. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Okul, hem bir bilgi yuvası hem de sosyal etkinliklerin yerine getirildiği bir kurumdur. Okul aynı zamanda, kişilerin bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktaran ve davranış haline getiren bir kurumdur.

Sevgili mezunlarımız, hiç unutmayın; dürüst, çalışkan, üretken, sorgulayan, hukuka inanan, adalet, demokrasi ve evrensel değerlere inanan insanlar aileleriniz ve ülkemiz için bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünüzü hiç kaybetmeyin.

Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın ve emek harcayın. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için kimliğinizi onur duyarak taşımanızı ümit ediyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan sizleri, Bilim Koleji ailesi, şahsım ve öğretmen arkadaşlarım adına sevgiyle uğurluyoruz. Hayata ve mesleğe atıldığınız bugünde hepinizi tebrik ediyor ve hayat boyu başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” ifadelerine yer verdi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise mezun olan öğrencilere, bundan sonraki eğitim ve iş hayatlarında başarılar dileyerek; “Ülkemizin geleceği olan siz gençlere güveniyor, aldığınız bayrakları zirveye taşıyacağınıza tüm kalbimle inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bayrak ve Sancak devir teslimi sonrasında, öğrencilere diplomaları verildi. Tören sonrasında pisti boş bırakmayan öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here