Bilfen Okullarından TEOG Öncesi Son Uyarılar

0
241

teogYirmi yedi yıllık köklü eğitim geçmişi ile Türkiye’nin farklı bölgelerine eğitim hizmeti taşıyan Bilfen Eğitim Kurumları, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına iki gün kala tüm öğrencileri yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu. TEOG sonuçlarına göre yıllardır başarının adresi olan Bilfen Ortaokulları geçtiğimiz öğretim yılında da TEOG-1 ve TEOG-2’de 6 dersten 240 sorunun tamamını doğru yanıtlayan ve 6, 7, 8.sınıf Yıl Sonu Başarı puanları tam olan 62 öğrencisi ile Türkiye zirvesine ismini yazdırmıştı.

MEB 2016 sınav takvimi – 2015 2016 Eğitim Yılı Sınav Tarihleri Hangi Sınav Ne Zaman? Milli eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8.sınıf öğrencilerinin katılacağı merkezi ortak sınav tarihleri belli oldu. Bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre, 1. dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015’te yapılacak. 2. dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek.
Bilfen Ortaokulları Bölüm Başkanları TEOG-1 sınavı öncesi tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilerin üzerinde durması gereken konuların altını çizdi.

Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı – Sündüs DEMİRDAĞ TUNCER

Okumak ve Okuduğunu Anlamak Önemlidir!

Türkçe dersinde öğrenciler özellikle anlam bilgisi sorularını çözerken çok dikkatli olmalılar. Anlam bilgisi sorularının niteliği, öncelikle kelime hazinesi zengin ve yorum yapabilen öğrencileri ön plana çıkarmaktadır. Dil bilgisi konularına bakıldığında geçen yıldan farlı olarak “Cümlenin ögeleri” konusunun alt kazanımlarından olan “yardımcı ögeler” sınava dahil edilmemiştir. Bunun dışındaki tüm kazanımlar geçen yıl ile birebir örtüşmektedir.

Bilfen Ortaokulları Matematik Bölüm Başkanı – Ali KESKİN

Yeni Kazanımlara Dikkat!

Bu yıl eklenen yeni kazanımlara dikkat edelim. Eklenen yeni kazanımlar “gerçek sayılar kümesi, özel sayı örüntüleri ve özdeşlik ile denklem arasındaki fark. Diğer kazanımlar ise geçen yıl ile birebir örtüşmektedir. Soruları çözerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, işlem önceliğidir. Problem çözüm aşamasında işleme geçmeden önce, problemi anlama ve planlama çok önemlidir. Sorunun çözümünden sonra kontrol kısmı gelir.

Bilfen Ortaokulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı – Esra KIZILTAŞ

Kavram Bilgisi İyi Olan Başarır!

25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Teog sınavının birinci ayağında öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde “Kaza ve Kader” ünitesinden sorumlu olacaklar. Bu ünitede yer alan dokuz kazanımın her biri çok önemli. Ünitede yer alan kavramların çok iyi bilinmesi gerekir. Özellikle ayet ve hadis sorularını çözerken, o ayet ve hadisin hangi konu başlığı altında olduğu hatırlanmalıdır. Yine ayet ve hadis sorularında öğrencilerimiz kendi yorumlarını katmadan, sadece ayette verilen mesaja göre soruları çözmeye dikkat etmeliler.

Bilfen Ortaokulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı – Yasemin DÜNDAR

Soruda Verilen Bilgi Çözüm İçin Çok Önemli!

TEOG 1’ de ‘’Hücre Bölünmesi ve Kalıtım’’ ile ‘’Kuvvet –Hareket’’ ünitesine ait Sıvıların Kaldırma Kuvveti konusu olmak üzere toplam 41 kazanım bulunmaktadır. Bu kazanımlara ait yorum, bilgi, grafik yorumlama ve deneysel sorulardan çıkarımda bulunma gibi sorular beklenmektedir. Sorularda verilen ön bilgiyi örneğin; ağırlık, hacim değerleri, soy ağacındaki hasta bireyler ile ilgili verilen bilgileri soruda şekil üzerinde oturtmaya çalışıp daha sonra çözüme başlamak soru çözmeyi kolaylaştıracaktır.

Bilfen Ortaokulları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı – Hava GÜNEŞ

Kazanımlara Dikkat!

26 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Teog sınavındaki T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinden “Bir Kahraman Doğuyor”, “Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler” ünitelerinin tüm kazanımlarından ve üçüncü ünite olan “Ya İstiklâl Ya Ölüm” ünitesinin 1. kazanımından sorular çıkacaktır. Öğrenciler, kazanımların içeriklerini ve konu detaylarını iyice tekrar ederek sınava girmelidir. Tarih sorularında, yorum yapabilmek için o konuyla ilgili tarih bilgisinin iyi düzeyde olması gerekir. Soruları çözerken, sorunun ne istediğini çok iyi anlamak ve soruyu ona göre değerlendirmek gereklidir.

Bilfen Ortaokulları İngilizce Bölüm Başkanı – Müjgan YEŞİLOĞLU

Doğru Cevaba Yönlendiren İpuçlarına Dikkat!

Öğrenciler, ilk üç ünitenin hem yapı hem de kelime bilgisini kapsayan kazanımları çok iyi edinmiş olmalılar. Son tekrarlarını yaparken mutlaka hedef kelimeler konusunda dikkatli olsunlar. Diyalog ve paragraf sorularında soru köküne dikkat etmek ve bütün parçayı okumak çok önemli. Doğru cevaba yönlendiren ipuçlarını parçada bulmaları gerekir. Resim eşleştirme sorularında mutlaka cümlelerin tamamını okumaları gerekir. Birinci Teog İngilizce dersi adina daha az kazanım içerdiğinden bunu mutlaka avantaja çevirmeliler.

Başarıyı etkileyen en önemli noktalardan biri de hiç şüphesiz sınav öncesi ya da sınav sırasındaki duygu durumunun kontrol altına tutulabilmesidir. Akademik olarak hazırlanılan sınavın hazırlık sürecini sağlıklı geçiren ve akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrencinin sınava hazırlık sürecinde yaşayacağı kaygı genel olarak kontrol altında tutulabilen, beklendik, hayatı daha üretken hale getirmek için motive edici bir etken olan kaygı türüdür. Bu durumun dışına çıkan ve süreci etkileyen kaygının temelinde sınavın kötü gideceğini düşünmek, bir soruda zorlandığında diğerlerini de yapamayacağına inanmak vb. asılsız düşünceler ve genellemeler yatmaktadır. Zihnindeki olumsuzlukları olumluya çevirmek, elinden geleni yaptığına inanmak ve nefes egzersizleri yapmak kaygıyı kontrol altında tutmayı sağlayacaktır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here