“Benim Okulum Benim Sanayim” Projesi Hayata Geçiriliyor

0
97

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaklığıyla “Benim Okulum Benim Sanayim” Projesi Hayata Geçiriliyor

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla, DOĞAKA 2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında  ‘Benim Okulum Benim Sanayim” projesi hayata geçiriliyor.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, okul idarecileri ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine nezaket ziyaretinde bulunarak, proje hakkında bilgiler verdi.

İskenderun’da geçtiğimiz yıllarda da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte önemli projelere imza atan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, ziyarette proje ile ilgili bilgiler vererek; “DOĞAKA 2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında, yürütücüsü olduğumuz ‘Benim Okulum Benim Sanayim’ Projesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürürlüğe girmiştir. Tümay Makine, Kahraman Sarsılmaz Makine ve Yıldırım Ahşap firmaları projemizin iştirakçileridir.

Projede kapsamında, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine CNC Torna Simülasyon, Pnömatik-Elektropnömatik, Otomatik Kumanda, CNC Plazma Kesim, Kaynak Simülasyon ve 3D Akıllı Yazıcı laboratuarları kurulacaktır. Laboratuarlarda İTSO ve iştirakçiler bünyesinde çalışanlara teknolojik gelişmelere paralel Otomasyon, CNC Kodlama, 3D üretim, Plazma Kesim, makina bakım onarım eğitimleri verilecektir. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bu eğitimleri alarak bölgenin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol üstleneceklerdir” dedi.

Projenin açılış toplantısının 11 Mart 2020 tarihinde saat 10.00 İTSO toplantı salonunda yapılacağını duyuran Yıldırım; “İTSO’ya İskenderun ekonomisine, istihdamına katkıda bulundukları ve böylesi önemli projelerde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Gerek İskenderun Teknik Üniversitesi gerekse İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölgemiz ekonomisine ve istihdamına yönelik önemli projeler üretmektedir. Bizlerde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür projelerin yanında yer alacağız. İskenderun’da kalifiye elemanların yetiştirilmesine yönelik bu tür projeleri önemsiyor ve destekliyoruz. Projenin bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım ve okul idarecilerinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip Üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Sanem Akpınar, Yusuf Yılmaz yer aldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here