Belen ve Kırıkhan’daki Orman Yangınları Söndürüldü

0
120

Belen ilçesi Amanos Dağlarında önceki gün başlayan ve dün sabah saatlerine kadar devam eden orman yangını kontrol altına alınırken soğutma faaliyetleri devam ediyor. Önceki gün öğle saatlerinde Amanos Dağları eteklerinde bulunan Bakras Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Antakya ilçesi Uzunalıç, Maraşboğazı ve Serinyol Mahallelerindeki ormanlık alanlara da sıçrayan alevlere, 6 helikopter, 2 uçak, 42 arazöz, 8 iş makinesi, 20 su tankeri ve 10 yangın söndürme ekibiyle müdahale edildi. Gece boyu süren çalışmalar sonrası sabah saatlerinde yangın kontrol altına alındı. Bir işçinin yaralandığı ve yaklaşık 35 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Kırıkhan’daki Yangında Zeytin Ağaçları Zarar Gördü

Kırıkhan ilçesinde çıkan anız yangınının zeytinlik alana sıçraması sonucu ise zeytin ağaçları zarar gördü. İlçeye bağlı Özyörük Mahallesindeki hasadı yapılmış bir tarlada henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen ve yol kenarındaki zeytinlik alana sıçrayan alevler, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here