Belen Belediyesinden ‘Logo’ Yarışması

0
183

Belen Belediyesi ‘Logo’ yarışması düzenliyor. Dün başlayan yarışmada, ortaya çıkarılacak eserler 19 Temmuz 2019 Cuma gününe kadar teslim edilecek.

Konu hakkında yapılan açıklamada; “Belen ilçesinin kimliğini ifade edecek olan logonun; Belen’in ilçe olarak kaydettiği gelişmeleri, ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve geleceğe dönük gelişen yüzünü, Belen Belediyesinin ilke, değer ve atılımlarını, geniş vizyonunu, şeffaf ve katılımcı yapısını, halk ile kurduğu derin, yakın ilişki ve diyalogu yansıtması beklenmektedir. Ayrıca Belen Geçit’ini ve tarihi değerlerini ön plana çıkaracak özellikler, tasarlanacak logoya yön vermelidir. Belen’in tarihi, sosyolojik, fiziksel, kültürel yapısıyla ilişki kuracak, evrensel değerlerle üretilmiş, işlevsel nitelikte ve akılda kalıcı görsellikte özgün Belen Belediyesi logo tasarım yarışmasında 1. olan yarışmacıya 3500 TL para ödülü verilecektir” ifadelerine yer verildi.

Dün başlayan yarışmada son teslim tarihi 19 Temmuz 2019 olurken, sonuçlar ise 26 Temmuz 2019 Cuma günü açıklanacak.

Herkesin katılımına açık olan yarışmaya her katılımcı en fazla 3 (üç) adet eserle katılabilecek. Tasarımlar, katılım formu ve CD hasar görmeyecek şekilde paketlenip, 19/07/2019 Cuma günü mesai bitimine kadar belediyeye (Belen Belediyesi, Muhlisali Mah. Kurtuluş Cad. No:68 Hatay) şahsen veya iadeli taahhütlü olarak posta veya kargo ile teslim edilecek. Yarışma sekretaryası Belen Belediyesi (İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü) tarafından yapılacak.

Gönderilen eserler rumuzlarıyla beraber oluşturulan seçici kurula sunulacak. Seçici kurul üyelerinin verdiği puanlar, her bir eser için,  ayrı ayrı toplanıp aritmetik ortalaması alınarak o eserin puanını oluşturacak. Böylece en yüksek puana sahip eser yarışmayı kazanacak. Yarışma sonucunda sadece bir adet logo; Belen Belediyesi resmi logosu olarak tayin edileceğinden sadece 1’inci olan esere 3500 TL  para ödülü verilecek. Diğer eserler için herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Katılımcı, dereceye giren eserinin Belediye logosu olarak ve  süresiz olarak tam kullanım hakkı verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için, Belen Belediyesi’ne tam lisans verdiğini kabul etmiş sayılacak. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Belen Belediyesi, eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecek.

Kopya olduğu anlaşılan eserler seçici kurul tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yarışmanın sonucunda seçici kurul herhangi bir eseri, herhangi bir ödüle layık görebileceği gibi eserin bu yarışmadan önce ya da bu yarışma ile eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığını veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığını veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, verilen ödül iptal edilecek ve yarışma için yapılmış tüm giderler ilgiliden alınacak. Eğer kişiye ödülü verilmiş ise, ödülü derhal iade etmesi gerekecek.

Belen Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma ile ilgili, (0.326) 441 21 00 – 441 39 02 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alınabilir. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here