Belen Belediyesi’nden “Hoş Geldin Bebek” Projesi

0
112

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında anne adaylarına, bebeklerini kucaklarına almadan, bebek hediye setlerini armağan etti.

Yaptığı sosyal çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve halkın takdirini kazanan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, annelere bebeklerini kucaklarına almadan önce hediyelerini sundu. ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında anneler önce konferans ile bilgilendirildi.

Belen ilçe sınırları içerisinde zaman-zaman köylere giderek ya da mahallelerde halkı bilgilendirme çalışmaları yapan Belen Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) görevlileri de “Hoş Geldin Bebek” projesinde Belen Belediyesi Konferans Salonunda hamilelere yönelik konferans verdi.

Konferansın konuşmacısı Ebe Gülcan Selçuk, gebelerde sık görülen sağlık sorunları ile ilgili anne adaylarını bilgilendirdi. Gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi veren Belen TSM’den Ebe Gülcan Selçuk, ödem ve beslenme konusunda gebelerin çok dikkatli ve bilinçli olmasını önerdi.

Başkan Vurucu ise annelere hitaben yaptığı konuşmada, sağlıklı, mutlu bir gelecek dileyerek “vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirin” temennisinde bulundu. Konferans ve hediye dağıtımı töreninde Belen TSM Başkanı Aydın Cenk Güngör de hazır bulundu.

Konferansın akabinde Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, konferansa katılan tüm annelere ‘Hoş Geldin Bebek’ hediyelerini sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here