Belen Belediye Başkanı Vurucu Muhtarlarla Buluştu

0
106

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Şehitler Abidesi Sosyal Tesisinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Belen’ in soğuk ve yağmurlu havasına rağmen sıcak bir sohbet ortamında geçen kahvaltıda, davetini kırmayarak programa katılan tüm muhtarlara teşekkür eden Başkan Vurucu konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Değerli çalışma arkadaşlarım, biliyorsunuz ki ülkece önemli bir seçim sürecine girdik. Bundan sonra böyle bir toplantı da bir araya gelip gelmeyeceğimiz belli değil. Hem sıcak bir sohbet ortamında bir araya gelelim, hem birbirimizi görelim, hem de geçmişe dönük bir muhasebe yapalım istedik. Bu ay itibari ile hem siz hem de bizler hizmet süremizde 57. Ayımızı tamamlamış bulunmaktayız. Zaman içerisinde birbirimize sitem ettiğimiz günlerimizde oldu, birbirimizi alkışladığımız günlerimizde.

Güzel bir süreci beraberce aştık. Ufak tefek tatsızlıklarımız olduysa da bu hizmet etmeye çalışmamızdan kaynaklıdır. Çünkü hepimiz hizmet için çalışıp çabaladık. Bu gibi durumlarda birbirimizi hep hoş gördük. Bu 57 ay içinde birçok hizmeti birlikte yaptık. Hizmet hiç bitmeyecek bir görev, yaşayış sürecimizde sürekli artacak ve karşımıza çıkacaktır. Ama önemli olan vatandaşlarımızın rahat bir mahalle ortamında yaşayabilmesidir.

Bunu da büyük oranda başardığımızı düşünüyorum. Ne yazık ki eksik olan noktalarımız var. Ama sizinde bildiğiniz tamamı bizden kaynaklı değil. Büyükşehir yasasının değişmesiyle birlikte birçok belediyemizin görev alanı değişti. Bu şekilde yapacağımız hizmetlerin kalitesi de değişti. Böylece aksaklıklarda kaçınılmaz oldu. Ama her şeye rağmen bizler 57 aylık süre içerisinde başarılı bir grafik çizdiğimizi düşünüyorum, çünkü yaptığımız bütün hizmetler gözler önündedir. Bu hizmetlerin yollar haricinde birçoğunu tamamladık diyebilirim.”

Belen’e dört dörtlük hizmet ettiklerine de işaret eden Vurucu; “Hükümetimizin desteği ile yapacağımız en önemli hizmetlerimizden biri hastanemizdi. Hastanemizin yeri ve zemin etütleri hazır, şu anda sadece bakanlığımızın açacağı ihaleyi bekliyor. Normal şartlarda bu yılın Haziran ayında temel atma törenini gerçekleştirecektik ama seçim dolayısıyla bu tür işler askıya alındı. Değişen sistemle birlikte aksaklıklarda peş peşe geldi ve bu konu 2019 yılına sarktı.

Yine en önemli konulardan biri olan TOKİ mahkemesi 1 yılı aşkın süredir gündemde. Yargıtay’dan gelen bir var ama Gaziantep Bölge İdaresinden gelecek karar 1 yıldır çıkmıyor. Şu anda olumlu ya da olumsuz bir karar olmasa da ben olumlu karar çıkacağına inanıyorum. Bu yüzdendir ki TOKİ’ deki talepleri alamıyoruz. Karar çıkar çıkmaz işe koyulmaya başlayacağız inşallah. Bir diğer projemizden olan Kent Meydanı Projemizde en önemli ve en değerli işlerimizden biri olacak. Şu seçim sürecinden sonra inşallah daha net adımlar atılacaktır.

Yıllardır birlikte çalıştık ve Belen’e dört bir koldan hizmet vermeye gayret ettik. Önemli olan geriye dönüp bakıldığında hoş bir seda bırakabilmek.  Bizlerden önce gelip giden Başkanlar ve Muhtarlar var, ancak arkamızda hayırla yad edilecek bir dönem bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere. Dünden bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here