Belen Belediye Başkanı Vurucu; “Belen Geçidi Önemini Gelecekte de Koruyacak”

0
181

belen-hatay-gunleri3Lezzetleri ile dikkati çeken Belen Belediyesi Standı İstanbul Yenikapı’daki Hatay Günleri boyunca ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Belen’ın Belen Pekmezi, Belben, Cevizli Sucuk, Nar Ekşisi, Sumak, bir de Belen Tavası gibi yöresel lezzetlerinin sunulduğu stant büyük ilgi gördü. Belen’i tüm değerleri ile hak ettiği konuma getirmek için gayretlerinin kesintisiz devam edeceğini söyleyen Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “İstanbul Yenikapı’da Belen Geçidi Geçit olma özelliğiyle dikkat çekerken; yolu Belen’den geçenlerin yolu Belen standından geçti. Ziyaretçilerimizin Belen ile ilgili anılarını dinledik. Ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırladık.

belen-hatay-gunleri4

Belen ilçemiz, tarihi kültürel zenginliklerinin yanı sıra Hatay mutfağında önemli bir yere sahip. Zira birçok kişinin bildiği gibi ilçemizin adıyla anılan Belen tavamız var. Belen geçmişten günümüze Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan önemli geçitlerinden birisidir. Belen Geçidi önemini geçmişte olduğu gibi gelecekte de koruyacaktır. Bu özelliğini günümüzde de koruyor. Belen’de yetişen organik ürünlerimizi ziyaretçilerimize sunarken onların Belen ile ilgili anılarını daha dinledik.

belen-hatay-gunleri5

Bu sohbetlerimizi bazen Belen’den yolu geçen, Belen’de konaklayan ya da Belen’e yolu düşmeyen insanların da dikkatini çekti sandınız. Onlarla sohbet etmek, Belen ve Hatay ile ilgili anılarını dinlemek, onlarla vakit geçirmek Hatay’ın hoşgörü ve medeniyetlerin buluştuğu kent olduğunu dile getirmek güzel bir duygu. İlçemiz ve ilimizin tanıtımı için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here