Belediyecilik Dersi “Çocuktan Al Haberi”

0
62

Adı üstünde çocuk, her yerde çocuktur. Suç, günah, yasak, kötülük, kin, nefret, yalan ve iftira nedir bilmez. Çocuk, masumiyetin, saflığın sembolüdür.

Çocuktan al haberi!.

Çocuk, olaylara objektif gözüyle bakar. Gördüklerini, işittiklerini lafı dolandırmadan, sektirmeden bildiklerini korkusuzca bütün çıplaklığıyla aynen anlatır. Çocuklar, büyüklerinden “yayaların kaldırımdan yürümesi gerektiği” konusunda sürekli uyarılırlar.

6 yaşındaki kızımız, henüz çiçeği burnunda birinci sınıf öğrencisi. Bu öğrencimizin üzgün ve sitem dolu bakışlarından bir şeylere dikkat çekmeyi amaçladığı anlaşılıyor.

Adeta “belediyecilik” dersi verircesine “ilgisizliğin, uyuşukluğun, duyarsızlığın, boş vermişliğin, ihmal ve sorumsuzluğun” yaşandığı kentimizde 7 yıldır yaya trafiğine kapalı olan kaldırım işgalini işaret ediyor.

Yer, kentimizin en işlek caddelerinden Namık Kemal Caddesi. İki okulun bulunduğu ve her gün yüzlerce öğrencinin gelip geçtiği bu cadde üzerinde asırlık köhnemiş iki katlı bir bina bulunuyor. Binanın çatısından her an kiremit veya taş yığını düşme ihtimaline karşı, sözde can ve mal güvenliği gerekçesiyle etrafı inşaat perdeleriyle çevrilmiş.

Dile kolay, inşaat perdeleri 7 yıldır yerinde duruyor. Kaldırım baştanbaşa yaya trafiğine kapatılmış. Vatandaş yoldan yürümek zorunda kalıyor. Yayalar sırayla tek şerit halinde gelip geçiyor.

5 Ekim 2018 tarihli gazetemizde “kaldırım işgali” ile ilgili haber yapmış, vatandaşların şikayetini dile getirmiş, yetkilileri uyarmıştık. Aradan iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen, bu sorunun çözülmesi için herhangi bir hareket yok.

Öğrenci kızımızın annesinin bize gönderdiği fotoğraflarda, inşaat perdelerinin can güvenliğini önleyecek konumda olmadığı anlaşılıyor.

Bir kiremit parçasının düşmesi halinde, inşaat perdelerinin dışına taşması, yani geçmekte olan yayaların üzerine düşme ihtimalinin yüksek olduğunu işaret ediyor.

Kiremit ya da moloz taşların es kaza birinin başına düşer de ölümle sonuçlanırsa, bu ihmalkârlığın sorumlusu kim tutulacak?

Dünyanın neresinde bir kaldırım işgali 6-7 yıl sürer? Vatandaş tedirgin. Bizim bildiğimiz önlemler geçici olarak alınır. Örneğin doğalgaz, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarında, kaldırımlar ve yollar bir süreliğine trafiğe kapatılır.

Milletin malı olan kaldırımlar, kişiye özel mülkiyet gibi ilelebet işgal edilebilir mi? Vatandaşın tepesi atmış, sabrı taşmış vaziyette, çözüm bekliyor.

Aklımıza gelmişken unutmadan söyleyelim. “Belediyecilik” dersi veren 6 yaşındaki öğrencinin annesi, bize gönderdiği fotoğraf ve mesajları “AK PARTİ Hizmet Belediyeciliğini öve-öve bitiremeyen sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da iletmeyi düşündüğünü” belirtiyor.

Basın, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görür. Basın elçidir, elçiye zeval olmaz.

Bizden hatırlatması.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here