“Belediye Başkanlığı Meslek Değil Gönül İşidir”

0
55

Özel Atalar İlköğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i Ziyaret Etti…

Özel Atalar İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri, şehrimizin yönetim birimlerini ve yöneticilerini tanıma ve tanıtma projesi kapsamında Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti.

Velilerin de eşlik ettiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Öğrencilerin kent yönetiminde bulunan yöneticileri tanıması ve öğrenmesinin önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek, yerel yönetimlerin ülkemizde ve dünyada giderek ağırlık kazanmaya başladığını söyledi.

Belediyelerin yerel yönetimlerin en büyük bölümünü oluşturduğunu vurgulayan Başkan Civelek; “Yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa demokrasiler daha güçleniyor. Güçlü belediyeler ve sivil toplum örgütleri, güçlü demokrasileri getiriyor” dedi.  Kentin sorunlarını en iyi yerel yönetimlerin bildiğini ifade eden Başkan Civelek,  öğrencilere Belediye’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere ders kitabının yanı sıra hikaye, öykü ve roman okumalarını öğütleyen Belediye Başkanı Civelek, “Çok okuyan daha çok bilir, tecrübe kazanır. Her kitap için yazar bilgi birikimini, düşüncesini kitaba geçirmiştir. Onun tecrübesinden yararlanmış olursunuz” dedi.

Belediye Başkanlığının meslek olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Bu meslek değil bir gönül işidir” diye konuştu.

 Çevre bilincinin önemine değindiği konuşmasında, evsel atıklardan, sanayiye dönebilecek pet şişe, metal, karton gibi atıkları ayrı oluşturulan konteynırlara atmak gerektiğini anlatan Belediye Başkanı Civelek, ayrıştırma ve geri dönüşüm sistemiyle çöp fabrikası yapıldığını söyledi. Başkan Civelek, “Çevremizi temiz tutalım. İnsan bulunduğu çevrede yaşar. Çevre ne kadar temiz ve sağlıklı olursa insan o kadar sağlıklı olur” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, konuşmalarını not alarak, soru soran öğrencilere kendisi de soru yöneltti. Öğrencilerin, hazırlanan projeyle ilgili okulda sunum yapacakları belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here