Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol’un Değişen Çehresi…

0
226

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’daki siyaset cevherini, yıllar önce keşfedenlerden biride benim. Yaşar başkanla ilgili ilk köşe yazımı 1 Nisan 2013 tarihinde “Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, siyaset ve dik duruş” başlığıyla yazmış ve o tarihte görev yaptığı Kuzuculu Belediye Başkanlığı görevi gömleğinin kendisine dar geldiğini dile getirmiş ve yazımın bir bölümünde aynen şunları ifade etmiştim;

“…Öyle anlaşılıyor ki Başkan Toksoy’a Kuzuculu Belediye Başkanlığı gömleği dar geliyor. Başkan Toksoy kabına sığmayan bir hizmet anlayışıyla, daha büyük hizmet projelerine kafa yormak, imza atmak istiyor. Partisi MHP’ye, ülkenin şu kritik günlerinde daha bahiscom
yararlı olmak için yoğun çaba harcıyor.

MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli, Kuzuculu’dan yükselen bu değeri mutlaka görmeli ve Yaşar Toksoy’un hizmet basamağını yükseltmelidir. Kuzuculu’dan ışık saçan Yaşar Toksoy, bana göre yakın gelecekte siyaseten terfi edecek, hem partisi MHP’yi hem de kendisini birkaç basamak yükseltecektir… Başarılar Sayın Toksoy, hizmet ve siyaset yolunuz açık olsun…”

*Yaşar Başkan Not Almaya Büyük Önem Veriyor

Evet, o tarihte net olarak görünen Yaşar Toksoy cevherinde yanılmadım. Yaşar Toksoy siyaseten terfi ederek Dörtyol Belediye başkanı oldu ve bu kez Kuzuculu ile birlikte Dörtyol merkez ve havalisine hizmet etmeye başladı. Yaşar başkanın başarılı hizmetlerini yansıtan bir başka köşe yazımda, 29 Mart 2016 tarihinde “Dörtyol Belediye Başkanı ve hizmetleri” başlığıyla yayınlanmıştı.

Yaşar başkanı her gözlemlediğimde onun çok farklı yeteneklerine şahit oluyorum. Bir defa not almaya büyük önem veriyor. Başarısında aldığı notların önemi çok büyük! Masası, cebi, bilgisayar klavyesi, dosya içleri notlarla dolu! Anladığım kadarıyla not alma alışkanlığını, mesai ve yol arkadaşlarına da aşılamış durumda. Sekretarya, özel kalem yetkilileri, daire müdürleri sürekli notlarla dolaşıyor ve çalışıyorlar.

*Takipçi ve Hizmet Bilgilerini Güncel İstiyor

Yaşar Toksoy başkan çok hızlı. Zamanı olabildiğince iyi değerlendirmek istiyor. İçi boş sohbetler yerine hem konuklarını ağırlama, onları dinleme hem de hizmet talimatlarını verme gayretinde. Belediyedeki müdürler, çalışanlar, yakın mesai arkadaşları onun hızına ayak uydurmak adına ciddi bir gayret sarf ediyorlar. Yaşar başkan, takipçi. Sürekli güncel hizmet bilgilerini rapor olarak istiyor. Tüm çalışma arkadaşları onun yanına hazırlıklı geliyor. Soracağı sorulara, isteyeceği bilgilere karşı her daim bilgilerini taze tutup, konularına hâkim bir görüntü vermek adına yoğun çabaları var.

 

*Yaşar Toksoy, Kibirden Uzak Duruyor

Başkan Toksoy kibiri sevmiyor. Hemen her gelen ziyaretçiyle ilgili… Telefonuna ulaşan SMS ve diğer yollardan ulaşan mesajları aynı anda olmasa bile fırsatını bulunca inceliyor. Gereken hallerde yoğunluktan biriken mesajlarının dökümünü alıyor veya aldırıyor. Bilgi verilip, dönüş yapılması gerekenlere gerekli dönüşü yapıyor ya da yaptırıyor. Kişilerin, vatandaşların kendilerine has özel sorun ve taleplerini gereken hallerde toplantı masasının bir ucunda, diğer konuklara bir şey duyurmadan sessizce alıyor ve sorun ileten kişinin rahat etmesini sağlıyor. Odasında kaç kişi varsa hepsinin hal ve hatırını soruyor, kimseyi atlamıyor.

Dedim ya başkan kibirden uzak. İşte bu yüzden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ‘Kibir ve ihtirasa, şişen egolara, kırılmayan nefis putlarına yenik düşenler, halkın Şehr-ülemini olmazlar. Allah’ın kutlu bir emaneti olarak gördüğümüz insanı, merkeze alışımızın esprisi budur ’diyor ve devam ediyor “’Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, Adli ilahi sorar Ömer’den onu’ sözü ise sorumluluk anlayışımızın kutlu bir ifadesidir” şeklinde konuşuyor.

*Dörtyol Daha da Güzelleşecek

Yaşar Toksoy, ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışı benimsemiş durumda. Ötekileştirmeden, bütünleştiren bir anlayışla yoluna devam ediyor. Pek çok yeni ve önemli proje ile Dörtyol’un mimarisini yeniden şekillendirmeye başladı. Dörtyol’un çehresi net bir şekilde değişti. Daha da değişecek ve güzelleşecek. Dörtyol ilçesi hemen her alanda eskisinden çok daha iyi tanıtılıyor ve anlatılıyor. Ulaşımda, imarda, çevre ve alt yapı konularında mastır planları yapılmış projeleri önemsiyor ve hayata geçiriyor…

*Dörtyol’a, Yeni Devlet Hastanesi Şart Görüşünde Israrlı

Hatay’ın Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinde olduğu üzere, Dörtyol ile birlikte Payas ve Erzin ilçelerini de kapsayacak bir biçimde, toplamda 200-250 bin nüfusa hizmet edecek ikinci bir hastanenin Dörtyol’a inşasını istiyor. 130 bini aşan Dörtyol nüfusunun ve bölgenin, ikinci bir hastaneyi yani bir bölge hastanesini hak ettiğini düşünüyor ve Dörtyol Yeni Devlet Hastanesi’nin arazisinin hazır olduğunu, hükümetin bir an önce konuyla ilgili harekete geçmesini bekliyor. Yine Başkan Toksoy, çeşitli sebeplerden atıl durumda bekleyen Nursan Hospital projesinin ara bir formülle tamamlanmasını ve sağlık hizmeti vererek, bu projenin atıl halden çıkartılmasını arzu ediyor.

Yaşar Toksoy başkan, Dörtyol ilçesi içindeki siyasi parti ilçe teşkilat ve başkanlarıyla diyalog halinde. Komşu il ve ilçe belediye başkanlarıyla, daire müdürleri, bürokratlar ve mülki amirlerle sorunu yok. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, bazı ortak hizmetler için teşekkür ediyor.

*Partisi MHP’ye ve Lideri Devlet Bahçeli’ye Saygılı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Merkez üst düzey yöneticileriyle istişare halinde. Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sadık ve saygılı. MHP’yi her platformda başarıyla temsil etmek adına çok yoğun bir çaba içinde… MHP Dörtyol İlçe Teşkilatı ve başkanı Şerif Türker ve yönetim kurulu üyeleriyle, kendi partisine ve diğer partilere mensup belediye meclis üyeleriyle iyi ilişkiler içinde. Kuvvetle muhtemeldir ki MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ve il yönetim kurulu üyeleriyle de diyalogları sorunsuzdur. Kısaca Başkan Yaşar Toksoy, Dörtyol’a ve havalisine hizmet manasında herkesle iletişim ve fikir alış verişi içinde…

*Başkan Toksoy’u, Bir Sonraki Dönemde Yine Başkan Görmek İsterim

Ben Yaşar Toksoy’u, Dörtyol ve bölge için bir şans olarak görüyorum. Yaşar Toksoy başkanı, bir sonraki dönem yine Dörtyol Belediye başkanı olmasını arzu edenlerdenim. Geriden gelen eski belediye çalışmışlığı ve son 8 yılda iki ayrı makamda (Kuzuculu ve Dörtyol) edindiği belediyecilik tecrübeleri, Yaşar Toksoy’un yerel hizmet çıtasını eminim daha da yükseltecektir. Yükselen bu çıtadan Dörtyol yaşayanları, bölge yaşayanları gerektiği gibi yararlanmalıdır.

*Emeklerinize ve Yüreklerinize Sağlık…

Yaşar Toksoy başkanın, Dörtyol ve civarı için sürdüğü tüm güzel projelerin ve hizmetlerin takipçisi olmaya devam edeceğim. Ve tüm güzel gelişmeleri elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım, İskenderun Gazetesi olarak aktarma gayretinde olacağız. Yaşar Toksoy gibi oldukça faal ve başarılı bir belediye başkanını izledikçe, inan bana yerel yönetimler ve siyaset kurumu adına çok seviniyorum. Başarılı ve ehil ellerden belediye hizmetleri almak gerçekten özel bir duygu… Başarılar sevgili Yaşar Toksoy başkanım. Yerel hizmet ve insana hizmet yolun hep açık olsun. Sizin, çalışma arkadaşlarınızın emeklerinize ve yüreklerinize sağlık…

*Yaşar Toksoy Kimdir?

09.08.1961 Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesinde Dünya’ya geldi. İlk ve ortaokulu Kuzuculu Mahallesinde tamamlayarak Dörtyol Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü 1. ve 2. sınıfları da aynı okulda okuyup daha sonra Adana Fatih Ticaret Lisesinden mezun oldu. 1990-1995 yılları arasında İ.D.Ç. Kamu Çalışanları Vakfı’nda çalışma hayatına başlayıp, daha sonra Dörtyol Belediyesine geçiş yaptı.

Uzun yıllar Dörtyol Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve değişik görevlerde çalıştı. Görevinden istifa ederek,  2009 Mahalli İdareler seçiminde Kuzuculu Belediye Başkanı seçildi. Kuzuculu Belediyesinde kısa sürede başta Kuzuculu olmak üzere Dörtyol’un ve Hatay’ın tüm ilçelerine örnek bir Belediyecilik hizmeti sergileyen Yaşar Toksoy, 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Dörtyol Belediye Başkanı seçildi. Bugün Şehr-ülemini sıfatıyla Dörtyol Belediye Başkanıdır. Yaşar Toksoy, evli ve 4 çocuk babası olup orta dereceli İngilizce bilmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here