Baysoy; “Yetki İstiyoruz! Bahane Değil, Hizmet Üreteceğiz”

0
178

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, Parti Yöneticileriyle Birlikte Gazetemiz İdarehanesini Ziyaret Etti…

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, partisinin İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İl Yöneticilerinden Sadık Karakaş ile birlikte Gazetemiz idarehanesini ziyaret etti. Başkan seçilmesi halinde yapmayı düşündüğü projelerinden bahseden Baysoy, belediyelerin direk üretime dâhil olması gerektiğine vurgu yaptı.

Plan ve projelerini, vatandaşın ve esnafın istekleri ve beklentileri doğrultusunda ürettiklerine işaret eden Baysoy; “Ekonomi anlamda büyük bir darboğazın içindeyiz. Mevcut politikalarla, yani kapitalist ve liberal politikalarla hiçbir şey değişmez. Biz Belediyeciliği halk için esnaf için yapacağız. Taşeron işçiliği asla ve asla kabul etmiyoruz. Ayrıca ihale işlerinden de bir an önce vazgeçilmelidir. Belediyeler, direk üretime dâhil edildiği zaman, bu üretim politikasının ardından ticaret de canlanır, sanayi de canlanır. İşte bizim çıkış noktamız burasıdır!” dedi.

Sosyal Projelere Önem Vereceğiz…

Belediye yönetiminin yapması gereken mevcut hizmetlerin yanında, sosyal projelerinin de olduğuna dikkat çeken Vatan Partili Baysoy; “Sosyal projelerimizle örnek olmak istiyoruz. Örneğin Kentsel Dönüşümden önce eğitim anlamında ‘Kültürel Dönüşüm’ yapma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda, Kültür Merkezleri, her mahalleye Kütüphaneler, çocuk parkları ve oyun alanları açmayı planlıyoruz. Çünkü Bilim, Kültür ve Sanat merkezleriyle, verilecek kaliteli eğitimlerle, çocuklarımızın suça meyilleri azalır, bunun akabinde madde bağımlılığı da azalır.

Ayrıca, belediyemizde bir ‘Sosyal Merkez’ oluşturacağız. İşsizlere iş imkânı sağlayacak, sağlık hizmetleri ve yoksulluk gibi sorunları da bu merkezden gidermeye çalışacağız. Yani öncelikle Kültürel Dönüşümü gerçekleştirmek ve Ekonomik Sıkıntılara çözüm üretmek istiyoruz” diye konuştu.

Kentsel Dönüşümde Vatandaşlar Mağdur Edilmemeli

Kentsel Dönüşüm konusundaki sıkıntıların, vatandaşların mağdur edilemeden çözülmesi gerektiğine inandığını da kaydeden Baysoy; “Sosyal ve Kültürel projelerde ayrı olarak binaların Depreme Dayanıklılığı da bizim için önemli bir konudur. Şehrimizdeki binaların %70’i depreme dayanıklı değil! Bunların gözden geçirilmesi gerekir. Kentsel Dönüşüm konusundaki sıkıntıların ve sorunların çözümü elbette ki gereklidir ancak bu sorunlar vatandaşlar mağdur edilemeden çözülmelidir. Belediyeler Emlakçilik veya Mühendislik yapmamalıdır!” değerlendirmesinde bulundu.

Baysoy açıklamalarının devamında ise; “Artı değer oluşturacak üretim politikaları oluşturulmalı, kirlilik konusu acil olarak çözülmeli, trafik koordinasyonu da yine acil olarak ele alınmalıdır. Şehrin yoğun trafiğinin azaltılmasında, belediye yönetimine düşen otoparkların yapımıdır. Yapılacak olan otoparklar da belediyeye ait olmalıdır” dedi.

Bahane değil, hizmet üretmek gerektiğinin de altını çizen Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Baysoy, bu konularda kendilerini hazır hissettiklerini ve projelerini hayata geçirmek için tüm İskenderun halkından destek istediklerini de kaydetti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ile Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli’nin ev sahipliğindeki ziyarette, gazetemizin yayın politikası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Beşir Baysoy; “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki siz yandaş değilsiniz! Gazetecilik etiği de budur. Takip ediyorum, siz bunu başarıyorsunuz. Her partiye, her adaya gazetenizde yer veriyor, bu anlamda tarafsızlığınızı gösteriyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here