Baysoy; “Kendimizin Değil, Kentimizin Belediyesini Kuracağız”

0
133

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, İmar Barışı adı altında evleri ellerinden alınmak istenen Meydan Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Baysoy, mahalle halkına İmar Barışının aldatmaca ve halkı kandırmak olduğunu anlattı ve bu mahallede yaşananların içler acısı olduğunun altını çizdi.

Başkan adayı Beşir Baysoy, tek-tek evleri gezerken,  gençlerle de görüştü ve sorunların çözümü konusunda partisinin projelerini anlattı.

Göreve gelmeleri halinde anlayışın tamamen değişeceğine değinene Baysoy; “Sizleri anlıyorum. Çalışan ve işsiz insanlarsınız ve kentin dışına itildiniz. Sizin yerinize kentin rantını yiyenler oturmaktadır. Sizler ürettiniz, sizler çalıştınız ama payınızı almadınız. Vatan Partisi belediyelerinde üreten bir kent amacı güdülür. Havadan para kazanma aracı olan, kentin rant kaynakları, halkın kullandığı kaynaklar haline getirilecektir. Hazine arazilerine, kentin üretenlerinin ve yoksullarının ihtiyaçları için konutlar yapılacaktır. Gerek hazine arazileri, gerek tapulu gecekondularınız elinizden alınmayacak, tam tersine size en uygun şartlarda yeni yerleşim ve konut olarak düzenlenecektir.

Aslında belediyeler özelleştirildi. Sizler üç-beş rantçılar uğruna kurban edildiniz. Rant için belediyenin kamu hizmetlerini yapmıyorlar. Bizim belediyemiz de belediye başkanları yeniden kamunun ve halkın hizmetinde olacaktır.  Sizlere yine söz veriyoruz, belediyenin bu imkanları vardır. İşsiz olan gençlerimize iş, parkı olmayan çocuklarımıza park alanları yapacağız. Biz Vatan Partisi olarak kendimizin değil, kentimizin, halkımızın belediyesini kuracağız” dedi.

Evlerinin kentsel dönüşüm ve imar barışı adı altında ellerinden alınmak istenen vatandaşlar da çözüm konusunda siyasi partilere güvenlerinin olmadığını, bu gecekonduların ellerinden alınarak, rant için kullanılacağını iddia ettiler.

Mahalle sakinleri ayrıca mahallede onlarca işsiz olduğunu ve önceki seçimlerde belediye başkan adaylarının söz verdiklerini ama seçim bittikten sonra kendilerini yüz üstü bıraktıklarını da sözlerine eklediler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here