Bayanlardan El Sanatları Sergisi

0
397

Hatay Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İskenderun HATMEK’in (Hatay Meslek Edindirme Kursları) yaklaşık 120 kursiyerinin hazırladığı el işi eserler Halk Eğitim Salonunda sergilendi.

Milli Eğitim onaylı 4 ayrı kursun olduğu dönem sonu etkinlik sergisini Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt açtı. Bozkurt; “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda kurulan HATMEK, gün geçtikçe gelişerek daha geniş kitlelere ulaşıyor.

Kursiyerlerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sonucunda elde ettikleri birbirinden güzel ve değerli eserlerini büyük bir gururla sergiliyorlar. Özellikle ev hanımlarının sanatsal faaliyetlere zaman ayırması, eser yaratması ve sergi açması, takdire değer çalışmalardır. Tüm kursiyerlerimize ve kurs eğitmenlerimize el emeği göz nuru eserleri için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HATMEK Şube Müdürlerinden Emine Atmaca, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Çilem Soylu ve İskenderun HATMEK Şube Şefi Saadet Kılıçparlar’ın katkılarıyla düzenlenen sergide rölyef, ebru, cam boyama, koza çalışması gibi birçok eser yer aldı.

Kurs öğreticileri el sanatlarında Azize Alay, hazır giyim dikiş nakışta Nesrin Er, resimde Emine Bayram da öğrencilerini yalnız bırakmadılar.

Kursların tamamının ücretsiz olduğu belirtildi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here