BASK’tan MKÜ’ye Soruşturma İstemi

0
90

bask açıklamaKısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Onursal Başkanı Metin Yılmaz;  “MKÜ (Mustafa Kemal Üniversitesi) Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz günlerde 20 günlük bebeğin dövülmesi olayıyla başlayan skandallar zinciri en son olarak görev ve yetkileri olmadığı halde insanlarımıza anestezi uygulayan hemşirelerle devam etmişti” dedi.

Konuyu gerek kurumla yapılan resmi yazışmalar gerekse de ikili görüşmeler ile MKÜ Rektörü Salih Güder’e ilettiklerini ifade eden Yılmaz, aradan 2 ay geçmesine rağmen halen aynı yanlış uygulamaların devam ettiğini ve dilekçelerine cevap verilmediğini kaydetti. Yılmaz; “Ayrıca son 3 aylık hastalarımıza ait verilerin silinmesinden kaynaklı hastaların teşhis ve tedavisinde oluşacak aksamaların ve bu hastaların tekrar radyasyona maruz kalmalarının sonuçlarının hesabını kim verecek merak ediyoruz. Bu akıl alamaz aksaklık hastalarımızın tedavisinde telafisi olamayacak sonuçlara yol açabilir olması bizleri dehşete düşürmektedir.Bütün bu aksaklıkları görüşmek üzere Rektör GÜDER ile yaptığımız görüşmede Rektör Güder’in takındığı tavır çözüm odaklı olmasından ziyade üstünü kapatmaya yönelik olması “ Gerçeklerle yüzleşmekten korkuyor mu ?” sorusunu akıllara getiriyor.Tüm ikazlara rağmen hala aynı uygulamalara devam edilmesi ise üniversitemizin bir bilim yuvası olmaktan ziyade bazı kişilerin çiftliği konumuna geldiğini gözler önüne sermekte. Biz her daim kurumları yıpratmamak amacıyla ikili görüşmelerle çözüme ulaştırma ilkemizden ödün vermeden, kurum içinde tüm girişimlerde bulunduk. Ama halkımızın sağlını direk olarak etkilemeye devam etmesi ve yaşanacak vahim olaylara engel olmak amacıyla; ülkemizin bir hukuk devleti olduğunu ve hukukun üstünlüğüne inanarak bu olaylara neden olan kişiler hakkında gerekli yasal süreci başlatacağız” dedi.

MKÜ Rektörü Güderi’de suçlayan Başkan Yılmaz; “Mustafa Kemal Üniversitesinde Rektör Güder’in sistematik olarak bir çok öğretim üyesi ve çalışana psikolojik taciz, korkutma ve sindirme metodlarını uygulayarak bir korku imparatorluğu oluşturmak istediğini gözlemliyoruz. Buradan Rektör Güder’e aklını başına almasını, üniversitelerin özgür düşüncenin yaşam bulduğu evrensel eğitim kurumları olduğunu, bulunduğu Rektörlük Makamını; Krallık Tahtı gibi görmemesi gerektiği uyarısını son bir defa daha yapıyor,altından kalkamayacağı geri dönüşü olmayan bir pozisyona düşmemesi için kanunlar çerçevesinde yetkisini kullanmaya kendisini davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here