Başkanlardan Ortak Temenni: ‘Ramazan Bayramı Barış ve Huzur Getirsin’

0
124

On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, bayrama sayılı günler kaldı. Yarın idrak edilecek arife gününün ardından 25 Haziran 2017 Pazar günü de Ramazan Bayramına ulaşılmış olacak.

Bu kapsamda ilimizde seçilmiş belediye başkanları da birer kutlama mesajı yayınlayarak tüm Hatay halkının Ramazan Bayramı kutladı.

“Bayramın Tüm Hanelere Barış Ve Selamet Getirmesini Temenni Ediyor”

Mesajında, Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “İçinde bulunulan kutsal günlerin, Türkiye’ye, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum. Muhtaçların, düşkünlerin, ihtiyaç sahiplerinin, bayramda özellikle korunup gözetilmesi, ilginin desteğin onlardan esirgenmemesi gerekir. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşünceler içinde, en kalbi duygularımla, mübarek Ramazan bayramını tekrar kutluyor. Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere; ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa barış, sevgi, huzur, saadet ve selamet getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Başkan Savaş, bayram günlerinde daha da yoğunlaşacak olan trafikte, kurallara riayet etmeye özen gösterilmesini tavsiye ederek, bayram coşkusunu felakete çevirmemek için uykusuz olarak yola çıkılmaması ve alkollü olarak araç kullanılmaması uyarısında bulundu.

“Bayramlar, Millet Olma Şuurunun Şekillendiği Özel Günlerdir”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, milli ve dini bayramların; birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, küskünlerin barıştığı, düşkünlerin hatırlandığı ve toplumun millete dönüştüğü anlamlı ve özel günler olduğunu vurgulayarak; “Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı, rahmet ve bereket ayı bir Ramazan’ı daha uğurlamanın hüznünü ve bu mübarek ayın sonunda bayrama kavuşmanın huzur, mutluluk ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve güçlendiği özel günlerdir. Bu vesile ile Ramazan Bayramı’nın huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyor, Mübarek Ramazan Bayramı’nın İskenderun’umuza ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan diliyor, Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum” dedi.

“Tüm Hayatımızda İyiye ve Güzele Yönelmeliyiz”

Arsuz Belediye Başkan Nazım Culha da, Arsuz’da bayramlaşmanın, bayramın birinci günü olan 25 Haziran 2017 Pazar günü 10.00-10.30 saatleri arasında Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi’nde gerçekleşeceğini duyurdu. Başkan Culha, 27 Haziran 2017 Salı Günü saat: 20.00’de Karaağaç Halk Plajı’nda ‘Kardeş Türküler’ konseri ve Körfez Rüzgarı Halk Dansları Topluluğu gösterisi düzenleneceğini de ifade etti ve herkesi bayram konserine davet etti.

Başkan Culha, Ramazan boyunca Arsuz’da sergilenen dayanışma, kardeşlik ve birlikteliğin daim olması ve tüm ülkeye, dünyaya örnek olması temennisinde bulunarak; “Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Ramazan Bayramı; milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıklarla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalı, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Dargınları barıştıran, çocukların yüzlerini güldüren, yaşlıları sevindirip mutlu eden bayram günlerinde yaşanan mutluluk ve huzurun tüm yaşantımıza yayıldığı bir dünya özlemiyle, başta Arsuzlular ve bütün Hataylılar olmak üzere, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlar, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here