Başkan Seyfi Dingil; “Hatadır, Kesinlikle Kasıt Yok!”

0
101

bayrak krizi2Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Yıldızsız Türk Bayrağının Göndere Çekilmesiyle İlgili Konuştu…

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye ekiplerinin yıldızsız olarak göndere çektiği Türk bayrağı ile ilgili çoğalan tepkilere karşın basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda basın mensubunun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Seyfi Dingil, Atatürk Anıt Alanı’nda göndere çekilen Türk bayrağının firma tarafından yıldızsız olarak teslim edildiğini ve bu durumun belediye personeli tarafından fark edilmediğini belirterek, haberin ulusal basında çıkmasına ‘İskenderun’un adını lekeliyorlar’ diyerek tepki gösterdi.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda bayrak yenileme çalışması yapan belediye ekiplerinin, yıldızsız Türk bayrağını göndere çekmesi bir meslektaşımız tarafından haber yapılarak yaygın basına taşındı. Halkın da tepkisini çeken olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türk bayrağını teslim aldıkları firma hakkında şikâyetçi olduklarını söyledi.

bayrak krizi3

Ortada bir hata olduğuna vurgu yapan Başkan Dingil; “İskenderun’da sanki Ak Parti Belediyesi bayrak takmıyormuş gibi intiba uyandırmak yanlış. Ortada bir fabrikasyon hatası var, yıldız hiç dikilmemiş. Bir hatadır olmuştur, benim işçimin de müdürümün de hatası vardır. Yani açıp bayrağa bakmamış. Bu da bir ders oldu. Bundan sonrada her şeye açılır bakılır. Kesinlikle bir kasıt yok. Türk bayrağını herkes birbirinden daha fazla sever. Türk bayrağı hepimizin namusu, şerefi! Bu ülkede her dilden, dinden, ırktan kişiler bayrağımıza sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yıldızsız Türk bayrağını göndere çekilmesi nedeniyle İskenderun Belediyesi aleyhine yorum yapan, suç duyurusunda bulunan siyasilere de göndermede bulunan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bunlar sağlıklı açıklamalar değil. Seçim yaklaştı şov yapıyorlar. 7 Haziran’a hazırlık yapıyorlar” dedi.

bayrak krizi1

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here