Başkan Savaş İskenderunlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi

0
79

“Ankara’dan Destek Bekliyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz haftalarda başlattığı ‘Hatay Hakkını İstiyor’ kampanyası dâhilinde gerçekleştirdiği toplantılara İskenderun’da devam etti.

Hatay’ın her ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Savaş, geçtiğimiz gün de İskenderunlu muhtarlarla bir araya geldi.

Başkan Savaş’ın önderliğinde CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu,  Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım ve HBB Şube Müdürleri ile koordinatörlerin katıldığı toplantıya kentimizdeki mahalle muhtarları da katılım gösterdi.

Hatay’ın sorunlarına çare olarak gördükleri için böyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden Başkan Savaş; “Gelirimiz 2012 yılında 7 bin 637 dolar iken, şuanda 6 bin 122 dolara düşmüş oldu ve bütün sektörlerimiz gelir kaybetti. Suriye’den gelen mağdur vatandaşlarımıza devletimizin kapı açmasıyla birlikte bizlerde onlarla ilgili elimizden geleni yaptık. Ancak Suriyelilere kapımızı açan devletimizden de Hatay’ın problemlerine destek olmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 6 yıldır çektiğimiz yükü biraz hafifletmesi için Ankara’dan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, ilimizin daha fazla teşvik bütçelerinden yararlanması ve akabinde işsizlik ve bir çok ihtiyaçların karşılanması olduğunu vurgulayan Başkan Savaş; “Eğer 5. Teşvik bölgesinde yer alırsak, Hatay yeniden yatırım yapılabilir bir şehir haline gelecek. Böylelikle Hatay’da işsizlik oranı azalacak. Hatay işsizlikte 76. sırada yani işsizliğin en çok olduğu 5 ilden bir tanesi. Yaklaşık her üç evden birinde yaşayan genç nüfus işsiz! Teşvikte 5. Bölgeye alınırsak Hatay’ımız yatırım kenti haline gelecek ve istihdam artacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, belediyeciliğin sadece yol ve altyapı yapmak olmadığını ifade ederek; “Belediyecilik kentin her türlü sorunu ile haşır neşir olmak ve çözüm yolunu aramaktır. Hangi siyasi partiye mensup olursanız olun bu bir gerçek. Hiç kimse Hatay’da işsizlik yoktur sefalet yoktur diyemez herhalde. Başkan beyin başlatmış olduğu kampanyayı birileri şov olarak nitelendiriyor, bunu anlamak mümkün değil. Rica ediyorum biraz ellerini taşın altına koysunlar. Sorumluluklarının gereğini yapsınlar. Halkın sorunlarına duyarsız kalmasınlar. Özellikle iktidar partisi vekillerine sesleniyorum lütfen herkes üzerine düşeni yapsın” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, toplantıda daha sonra muhtarların talep ve sorunlarını da dinledi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here