Başkan Savaş HRT Ekranlarında Gündemi Değerlendirdi

0
75

“Ön Gördüğümüz Ve Yapmak İstediğimiz Projeleri Yapıyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair programının canlı yayın konuğu oldu.

Kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında da bilgi verdi.

31 Mart seçimlerinin kazananının Hatay halkı olduğunu belirterek düşüncelerini paylaşmaya başlayan Lütfü Savaş, İstanbul Belediye Başkanlığı mazbatasını alarak görevine başlayan Ekrem İmamoğlu’na da tebriklerini iletti.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB meclisinde sıkıntı yaşayabileceğini ifade eden Lütfü Savaş; “Sayın İmamoğlu bizim burada 5 yıldır yaşadığımız sıkıntının benzerini yaşayabilir. Ancak sükûnet ve samimiyetle çalışınca her şey çözüme kavuşur. Hem Ankara’da hem de İstanbul’da arkadaşlarımız bunun üstesinden gelebilir” dedi.

Lütfü Savaş, seçim sürecinde ve gecesinde kendisinin neler yaşadığını da samimiyetle açıkladı. Hatay halkının seçim gününden çok önce kararını verdiğini belirten ve bunun sonucunda yeniden başkan seçildiğine inandığını ifade eden Lütfü Savaş; “Adayların açıklandığı gün benim başkan seçileceğime inancım arttı. Mahalleleri gezdiğim zaman bunu daha iyi anladım. Hemşerilerimin şahsıma ve ekibime duyduğu güveni hissettim” diyerek ittifakların değil adayların yarıştığına inandığını söyledi.

2014 ile 2019 seçimlerini de karşılaştıran Başkan Savaş, iki seçim arasında büyük fark olduğunu belirtti. Gerçek efsanenin aslında Hatay halkı olduğunu da sözlerine ekleyen HBB Başkanı, zaferi elde edenin hemşerileri olduğunu bir kez daha yineledi.

HBB meclisiyle ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş; “Mecliste artık daha tecrübeli arkadaşlarımız var. Biz meclise hizmet etmek için geldik. Bu meclisin daha makul bir şekilde çalışacağını düşünüyorum. AKP’li çoğu arkadaşın pozitif davranacağını düşünüyorum. Çünkü 5 yıl boyunca meclisteki o görüntüyü Hatay halkı istemiyor” sözlerine yer verdi.

31 Mart yerel seçim sonuçları hakkında bilgi veren Başkan Savaş; “Bir önceki seçimde fark 4 bin 900 idi. Bu seçimde 110 bin oldu. AKP ve MHP tabanından bize bir teveccüh var. Bu teveccühün karşılığını hizmet olarak vermemiz lazım. Yarınlarımızın bugünlerden iyi olması lazım.

Lütfü Savaş Hak ve halk ile yürüyor. Bizim bir Allah’ımız var bir de Hatay halkımız var. Benim ekibim Hatay halkıdır. Bu çerçevede yönü Ankara’ya dönük, Türk bayrağı altında huzur arayan ve huzurlu olan, vatandaşlık görevini layıkıyla yapan herkesten oy istedik. Çünkü biz herkese hizmet etmek istiyoruz. Bunu yaparken de herkesin oyuna talip olduk. İnsanları siyasi partilere göre ayırmıyoruz. Dün biri A partisine oy vermiştir bugün B partisine oy vermek isteyebilir. Biz her yelpazeden oy aldık. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

 “Seçim Zamanı Aklıma Hiç Yorgunluk Gelmedi”

Seçim zamanında Hatay’ın 15 ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Savaş; “Seçim zamanı aklıma hiç yorgunluk gelmedi. Seçimi kazandıktan hemen sonra işime gittim ve bütün bürokrasiyi topladım. Şimdiye kadar neler yaptığımızı ve bundan sonra ne yapacağımızı konuştuk. Altyapı ve üstyapı için de oldukça fazla projemiz var. 2014 seçimlerine nasıl hazırlandıysak şimdi de 5 yıldır hazırız. Ön gördüğümüz ve yapmak istediğimiz projeleri yapıyoruz” dedi. Geçen 5 yıl içerisinde yeni kurulduklarını ve meclisin karmaşık bir yapısı olduğunu belirten Başkan Savaş, bundan sonraki süreçte daha kucaklayıcı ve kapsayıcı işler gerçekleştireceklerini belirtti.

Başkan Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile ilgili Hatay’ın vizyon projelerine sahip çıktığına dair yaptığı açıklamalara açıklık getirmesini isteyen program sunucusu Çapar’a yanıt vererek; “Vali Bey’i samimi gördüm. Seçim bitti, memleketin çok sorunu var birlikte çözelim dedim. O da olaya pozitif baktı ve çözelim dedi. Projelerimizi çok beğendi ve destek vereceğini söyledi” ifadelerine yer verdi.

HADO projesinin Arsuz ilçesine taşınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “Sayın valimiz 8 yıl önce açılışının gerçekleştirildiği ama pek aktif olmayan Madenli Balıkçı Barınağı’nın Tarım Bakanlığından aldığını söyledi ve seferler buradan daha kolay olur dedi. Bize de mantıklı geldi ve arkadaşlarımıza çalışmaların hızlanması için talimat verdik. İnşallah vali beyin de desteği ile bürokratik işlemlerde bu konuyu hızlandırırız ve en kısa zamanda bir deniz otobüsü ile hizmete başlarız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay’a gelen Avrupa Birliği büyükelçileri ile yaptığı görüşmelerin detayını paylaşan Başkan Savaş; “Onlar yardım etmek istiyor. Bana göre Suriye savaşının durdurulmasında en büyük etken Avrupa Birliği olabilirdi. Çünkü diğer egemen güçler hep taraf olmuştu. Gözlemlediğim kadarı ile Avrupa Birliği biraz çekimser duruyor. Beni ilgilendiren konu şu; bu savaşın tüm etkilerini ortadan kaldırmak istiyorsak savaşı bitireceğiz ve orayı yaşanabilir bir kent haline getirip güvenli ortam oluşturarak insanların oraya gitmesini teşvik edeceğiz. Savaşın kimseye faydası yok. Gazi M. Kemal Atatürk, ‘Savaş kaçınılmaz ise yapılacak şeydir, yoksa savaş cinayettir’ demiş. Ben Suriyelilerin ülkemizde kalıcı olmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sözü Edilen Barajlar Yapılmamış”

Seçim öncesinde ortaya atılan Hatay’daki baraj sayısı konusuna açıklık getiren Lütfü Savaş, söz konusu o barajların olmasına en çok kendisinin sevineceğini ancak durumun farklı olduğunu dile getirdi.

Başkan Savaş’ın konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Seçimden önce Hatay’da 6 baraj, 3 tane göletin yapıldığını söylediler ancak bitse buna benden daha çok sevinen olamaz. Gerçekler şu ki Büyük Karaçay Barajı’na baktığımızda isale hattı ile depolar bitmemiş, artıma tesisi henüz tam değil ve su tutmuyor. Baraj bitti demek, tüm her yere sulama suyu ve içme suyu verebilmek demek. Ancak bunları yapmadan baraj bir anlam taşımıyor. Barajın aktif hale getirilmesinden bizde memnun oluruz çünkü HATSU içme suyu taşımak için 9,5 milyon lira elektrik faturası ödüyor. Bu nedenle de barajın en çok bitmesini ben isterim. Reyhanlı Barajı da keşke bitmiş olsa ama orada da su tutulmuyor ve kamulaştırma işlemi tamamlanmamış. Bu nedenle yapım sürecinden aksaklıklar yaşanıyor. Tahtaköprü Barajı’nın ise daha gövdesi bile bitmedi.  Zaten Amik Ovası’ndaki gölün oluşmasındaki sebep de barajın yapılmamasıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here