Başkan Savaş Deniz ve Kıyı Temizliğini Yerinde İnceledi

0
156

kıyı temizliği1Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Nisan itibariyle başlatılan deniz ve kıyı temizliği çalışmalarını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yerinde inceledi. Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de Başkan Savaş’a eşlik etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi iş birliğiyle deniz suyu ve kumsalına getirilen iki adet deniz suyu temizleme teknesi ile iki adet kumsal temizleme makinesi de hizmete sunuldu.

İlk önce kıyı temizliği çalışmalarını izleyen Başkan Savaş burada Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun’dan bilgi aldı. Özelikle kumsal temizliği konusunda her yıl belli bir döneminde Samandağ sahiline yumurta bırakmak amacıyla gelen caretta caretta kaplumbağalarını soran Başkan Savaş, bu konuda gereken hassasiyetin ve dikkattin gösterilmesini istedi. Savaş; “Hatay’ın 190 Km. sahili var. Sürekli temiz tutmak adına iki tekne ve 55 kişilik görevli personelimiz ile bu çalışmayı deniz kaplumbağalarına zarar vermeden yapacağız” dedi.

kıyı temizliği2

Samandağ Belediye Başkanı ile katılımcı milletvekilleri Samandağ’ın uzun yıllardan beri yaşadığı kumsal kirliliği sorununun büyük ölçüde giderilmiş olmasının çok değerli bir çalışma olduğunu ifade ettiler. Buradan sonra teknelere geçen Başkan Savaş ve beraberindeki heyet, teknelere binerek kısa süreli olarak temizlik çalışmalarını yakından takip etti. Katı atık ve çöplerin denizden toplanması, toplanan atıkların aktarım süreci hakkında bilgi veren Dolgun, Haziran’dan bu yana yaklaşık 40 ton atığın toplandığı ve bertaraf tesislerine gönderildiğini söyledi. Bu çalışmanın 5 ilçede devam ettiğini aktaran Dolgun, Samandağ’da 20, Arsuz’da 16, Dörtyol’da 7, Erzin’de 5 ve Payas’ta 2 olmak üzere toplam 50 kişinin çalıştığı ve 2 tekne, 2 kumsal temizleme makinesi ile bir çöp kamyonuyla beraber çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here