Başkan Parlar; “Erdoğan Mültecilerle Koltuğunu Korumak İstiyor!”

0
20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, mülteci konusuyla ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın mülteciler konusunda muhalefeti “ırkçı” gibi göstermesinin çok yanlış bir tutum olduğunu belirten Başkan Parlar; “İktidar, mültecilerin oyları ile koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor” dedi.

Başımıza Gelecek Felaketin Farkında Değiller…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi akıl almaz bir felakete sürüklediğini belirten Başkan Parlar; “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 32. kuruluş yıldönümü töreninde konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak ‘Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Siz ne derseniz deyin biz oradayız’ dedi. Kısacası yeniden mülteci konusunu kapatmak için manipüle konuşmalarla bizleri susturmaya çalıştı.

Erdoğan ya da yancıları belki gelecekte başımıza gelecek felaketin farkında değil ama Türkiye büyük bir sorunla karşı karşıya. Sadece Hatay’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde Suriyeli ve Afgan nüfusu Türk nüfusuna yaklaşıyor. Türkiye’nin dengesi iyice bozulmakta! Erdoğan sorunu çözmek yerine hâlâ üstünü kapatmakta ve konuyla ilgili açıklama isteyen bizleri ise ırkçılıkla  yerine suçlamakta.

Her Şeyi Bizden Saklıyorlar

Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bizler sadece bazı sorularımıza cevap istiyoruz. İktidarının amacının ne olduğunu soruyoruz. Vatandaşlık verilmesini sorguluyoruz. İktidar ne kadar susarsa sussun zaten her şey ortada. Erdoğan koltuğunu koruma altına almak istiyor. Sorgusuz sualsiz Suriyelilere, Afganlara vatandaşlık veriyor. Kendi halkına tanımadığı iltimasları yabancılara tanıyor. Bayramda ülkesine ziyarete gidenleri Türkiye’ye geri alıyor, savaş var diyerek halkı susturmaya çalışıyor.

Türkiye’de kaç Suriyeli, Afgan yaşadığını saklıyor, vatandaşlık verilenlerin sayısını dahi açıklamıyor. Çok yanlış bir politika izleniyor. Oy için Türkiye’yi tehlikeye sokuyorlar, Türkiye’yi uçuruma sürüklüyorlar, hiçbir şey olmamış gibi kendilerini ve yancılarını besliyorlar” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here