Başkan Nehir Üniversitelilerle Buluştu

0
82

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ‘Başkan Üniversitelilerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören Samandağlı Üniversite öğrencileri ile söyleşi yaptı.

Başkanlık makam odasında yapılan söyleşide Başkan Nehir, eğitim, kültür, spor ve çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı. Büyük ilgi ile izlenen söyleşinin son bölümünde Belediye Başkanı Mithat Nehir öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

‘Gençlerimiz Geleceğimiz’ sloganı altında ‘Başkan Üniversitelilerle Buluşuyor’ projesi hazırlandı. Bu projeye göre Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ ilçesi sınırları içinde ikamet eden Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören Üniversite öğrencileriyle belli periyotlarda buluşacak.  İlk buluşma 2 Ağustos Çarşamba günü başkanlık makam odasında gerçekleşti. Yaklaşık  2 saat süren söyleşide Başkan Nehir, çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

Başkan Nehir öğrencilere; “Yaşınız ve eğitim düzeyiniz itibariyle toplumun en dinamik unsurusunuz. Yaşadığınız kente karşı sorumluluk duyan, değişim, dönüşümden yana bireyler olduğunuzu görüyoruz. Kafanızda idealize ettiklerinizle gerçekler bazen örtüşmüyor. Belediye gibi kamu kurumlarının sorumlu olduğu yasalar, kurallar vardır. Bu yasalara göre kurumlar yönetilmek zorundadır.

En temel insani talepleri olan bireylerin bir araya gelmesiyle yönetime talip olduk. 2009 itibariyle belediyemizin birçok sorunu vardır. Bu sorunları hep beraber aştık.  Bugün Temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında Kreş ve gündüz bakımevi, Kadın danışma Merkezi, Engelli Dayanışma ve Danışma Merkezi, İstihdam Projeleri, Mesleki Eğitim Kursları, Tiyatro, Müzik Kursları, Dil eğitimi üzerine vb… sosyal projeler gerçekleştiriyoruz.

Belediyelerin sınırlı kaynakları vardır. Dolayısıyla İstihdam edebileceğimiz kişi sayısı bellidir. Bunun ötesinde geliştirdiğimiz projelerle istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Kaynaklarımız en akılcı şekilde kullanarak hizmet üretmeye çalışıyoruz.

Ülkemiz yerelde ve genel idare de merkezileşiyor. Yetki, karar süreçleri merkezi yapılara bağlanıyor. Demokratik, gelişmiş ülkelerde durumun tam tersi olduğunu görüyoruz. Yetkilerin merkezileşmesi doğru değildir. Merkezileşme otoriterleşmeyi, otoriterleşme de antidemokratik uygulamaları getiriyor.

Eğitim konularında çalışmalar yapmak üzere kurduğumuz Samandağ Hizmet Vakfı tarafından dil okulunun inşaat çalışmaları sürüyor. Uzun vadede anadil konusunda önemli bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Siyaset, ekonomik, bilim, kültür her konuda ana dilimizi konuşabileceğimiz bir imkan oluşacaktır. Dil okulunun faaliyete girmesiyle beraber Samandağ’da yeni bir dönem başlayacaktır. Farklı dillerde de eğitim vermeyi öngörüyoruz. KPSS ve diğer kurslarda, spor faaliyetleri de bu okulun çalışmaları arasında olabilir.

Vatandaşlarımızla el ele vererek daha temiz bir çevre yaratabiliriz. Kamu kuruluşlarının çabası, çalışması vatandaşlarımızın katkısıyla bir sonuca ulaşır. Kirletmemek ve çevreyi korumak hepimize düşen bir sorumluluktur” şeklinde bilgiler aktardı.

Söyleşinin son bölümünde de Başkan Nehir öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile izlediği söyleşide başkana ağırlıklı olarak, sosyal aktiviteler, çevre, spor, istihdam, turizm üzerine sorular yöneltildi. Gençlik çalıştayı yapılması önerisine sıcak bakan Başkan Nehir bir sonraki buluşmada bu konuda somut bir adım atılabileceğini belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mithat Nehir ‘Üniversiteli Gençlerle Buluşmaları’nın gençlik aktiviteleri, eğitim ve şehirlilik bilinci üzerine geliştirildiğini belirtti.

Gençliği, öğrencileri ve onların değer ve potansiyellerini önemsediklerini vurgulayan Başkan Nehir; “Belediye olarak amacımız eğitim içinde bulunan gençlerin gelişmesini sağlayacak her türlü oluşumun içinde olmak, imkan sağlamak, teşvik etmek, sorunlarına çözüm getirmek öte yandan da yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirerek, şehre sahip çıkma duygusunu güçlendirmektir” dedi. Samandağ Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Başkan Nehir Üniversitelilerle Buluşuyor’ projesi kapsamında toplantıların devam edeceği, Gençlik kurultayı yapılması çerçevesinde çalışmalar yapılacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here