Başkan Fırat; “Tek Başına İktidar Piyasalara Olumlu Yansıdı”

0
84

uğur fırat-piyasa15İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Uğur Fırat, seçim sonrasında borsa değerlendirmesi yaparak yatırımcıları bilgilendirdi.

Seçimlerin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Fırat; “İstikrarın olması milletimiz ve vatanımız için en hayırlısı. Seçim sonunda borsaya şöyle bir baktığımızda Altının gram fiyatı 2,5 ayın en düşüğünde açılışı yaptı. Geçtiğimiz haftalarda altının gramı 110,00 ile 107,00 arasında gidiş gelişler yaparken bu sabah borsa altın gramını 101,50 ile açtı. İskenderun Kapalıçarşı’da altının gram fiyatı 101,34 lira ile son 2,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Genel seçim sonuçlarının ardından güne sert düşüşle başlayan altının gram fiyatı, daha çok dolar/TL’deki yüzde 5’e yakın gerilemenin etkisiyle Kapalıçarşı’da 101,34 liraya kadar gerileyerek 17 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Çeyrek altın 171 liraya geriledi” dedi.

AK Parti’nin tek başına iktidarı elde etmesinin hem piyasalara olumlu yansıdığını hem de TL varlıklara olan talebi artırdığını belirten Başkan Fırat, TL’nin dolar karşında yaklaşık yüzde 5 değer kazandığına işaret etti. Dolar’daki düşüş ve uluslararası piyasada altının ons fiyatının değer kaybetmesinin altının gram fiyatında sert düşüşlerin yaşanmasına neden olduğuna dikkati çeken Başkan Fırat, altının gram fiyatının 102,3 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu, bu seviyenin altında kapanış yapılması durumunda 100 lira seviyesinin gündeme gelebileceğini tahmin ettiğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here