Başkan Fırat; “Musul Operasyonu Altını Etkiledi”

0
98

ugur-firat-piyasa11İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Musul Operasyonu Altını Etkiledi”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat altının gidişatı ile ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ankara’da ve Antalya’da geçen hafta esnaf odaları başkanlarıyla beraber bir bütçe toplantısı gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Uğur Fırat bütçe toplantısının içerikleriyle ilgili de bazı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Fırat; “Toplantıda 3 önemli konu ele alındı. Çek yasası, bankaların kredi konusundaki ödemeleri, esnafların bankadan kredi çektikleri zaman zorlaştırmadan gayrimenkul ya da kefil göstermek zorunda kalmadan geriye dönük kredilerin faizsiz alınması konularında tavsiyelerde bulunduk. İlgili bakanlıklar bunu kararlaştırıp önümüzdeki günlerde esnaf odalarına ve esnaflara ne şekilde kredi vereceklerine açıklık getirecekler. Bizim talebimiz 50 bin TL üstünde olacak. İlk 3 ay ödeme yapılmayacak, daha sonra başlayacak. Ödemenin 14-18 ayda olmasını istiyoruz piyasaya sıcak para girişi olur” dedi.

Altının hafta başındaki seyri hakkında da konuşan Başkan Fırat; “Musul’a başlatılan Askeri Operasyonun piyasalara pek şiddetli yansımadı. Altın 125 TL civarında işlem görüyor, dolar 3 bin TL üzerinde, borsada da hafif bir düşüş var. Bu başlatılan operasyonun artıları, eksileri olacak devletimiz zor zamanlardan geçiyor şu an birçok kolda savaşıyoruz Suriye, Musul ülke içi bu durum altını etkiliyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here