Başkan Fırat; “Basın Bizim Elimiz Ayağımız”

0
107

İGC’den Esnaf Odaları’na Nezaket Ziyareti!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, Esnaf Oda Başkanlarına nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyelerini Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanvekili ve Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ile Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Esnaf Odaları toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette hem esnafların hem de gazetecilerin sorunları, çözüm yolları gündeme geldi.

Kabulden ötürü teşekkürlerini ileten İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyaret amaçlarının bir birliktelik oluşturmak olduğunu kaydederek; “Esnaflar bizim için çok önemli. Elimizden geldiği kadar öncelikle ‘kentimiz için ne yapabiliriz?’ diye düşünüyoruz. Ziyaretimizin asıl amacı şu; geçmişten günümüze İskenderun lobisini neden yaratmıyoruz diye konuşulur. Burada bir sıkıntı var. Sıkıntıyı bulmak gerek. Esnaflar olarak, sizler her şeye yön veren insanlarsınız, sizin güç birliğiniz çok şeyi değiştirir.

Sizin gücünüz, bizim de sizin çalışmalarınızı yayma azmimiz, girişimlerimiz var. Eğer biz bunları birleştirebilirsek, diğer STK’ları da yanımıza çekebilirsek inanıyorum ki kent adına çok iyi çalışmalara imza atabiliriz. Biz bunun üzerine gidelim istiyorum. Önceliğimiz yol haritası belirlemek olmalı. Kimlerin ne görev üsteleneceği yönünde planlama yapılmalı. İskenderun’u öne çıkarma konusunda eksiğimiz var. Bu eksiği bulup yol haritamızı belirlemeliyiz. Biz gazeteciler olarak, cemiyet olarak üzerimize ne düşüyorsa biz varız. İskenderun’u ön plana çıkartacak bir hareket yapmalıyız” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat da; “Basın bizim elimiz ayağımız, gölgemiz. Basın mensupluğu zor bir iş. Doğru kalem kullanmak, doğru haber yapmak büyük önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

İGC Başkanı Cıncık’ın söz etiği birliktelik konusuna da değinen Başkan Fırat; “İskenderun’da biri ön plana çıktığında ayağı kaydırılmaya çalışılıyor. En büyük eksiğimiz samimiyet! Antakya lobisi çok iyi çalışıyor, ikinci fuarı açacaklar. Adana’da portakal çiçeğinin festivalini yapıyorlar. Bizde yapılamaz mı, Dörtyol’dan Arsuz’a portakal dolu. Akşam saat 8’den 9’dan sonra Şehit Pamir’de incin top oynuyor.

Örneğin biz her ay esnaf oda başkanlarımızla bir araya geliyoruz. Bizim bu kahvaltılarımızın amacı birlik içinde olmak, birbirimizi daha iyi tanımak. Yoksa kimsenin o kahvaltıya ihtiyacı yok. Yaptığımız her etkinliğin altında başka şeyler aranıyor. Samimiyet yok!” şeklinde konuştu.

Sohbet ortamında devam eden ziyarette esnaflar ve gazeteciler, bundan sonraki süreçte sık-sık bir araya gelerek, öncelikle İskenderun’un sorunlarının çözümü için yapılması gerekenler konusunda görüş birliğine vardılar. (Haber: İlyas Edip TEEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here