Başkan Fırat; “Altın Yunanistan Öncesi Tutunuyor”

0
64

uğur fırat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

Altının, Yunanistan’ın borç krizine ilişkin acil toplantı öncesi 1,200 dolar civarında tutunduğunu ifade eden Başkan Fırat; “Altın, Yunanistan’ın borç krizinin görüşüleceği acil zirve öncesi, Asya hisse senetlerindeki toparlanmayla birlikte, ons başına 1,200 dolar civarında tutundu. Altın bu yıl, Yunanistan’a ilişkin görüşmelerin sürdüğü bir ortamda, yatırımcıların Fed’in ne zaman faizi artırımına gitme kararı alacağını değerlendirmeleri ile birlikte, yıl başından bu yana 10 defadan fazla kayıp ve kazanç bölgeleri arasında gidip geldikten sonra yüzde 1.2 değer kazandı.

Yunanistan’ın borç geri ödemesi için son tarih olan 30 Haziran’ın yaklaşması ve aylardır süren görüşmelerde yeni bir anlaşmaya varılmaya çalışılması ile birlikte, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, temerrütten kaçınmak için, kreditörleri seçim kampanyasında dile getirdiği vaatler konusunda taviz vermeye hazır olduğuna ikna etmek zorunda kalacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here