Başkan Fırat: “Altın Yine Piyasada Bir Numara”

0
65

uğur fırat-piyasa15İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalardır devam eden altın fiyatlarındaki sert düşüşlerden sonra şimdi de yükselişe geçen altının durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Daha önce altının neden düştüğüne yönelik değerlendirmelerini hatırlatan Başkan Fırat; “Şimdi de durumun eskisinden farkı yok aslında. Avrupa piyasalarında, buna bankalar da dahil olmak üzere karşılığı olmayan altın fonlarını sattılar” dedi.

Altındaki iniş çıkışların sebebi olarak spekülatörleri işaret eden Fırat; “Karşılığı olmadan satılan altın fonlarının yanı sıra bir de spekülatif hareketler var. Yani TV’ye çıkıp altın veya döviz hakkında yalan yanlış konuşanlar var. Tabi bu da yatırımcıların istedikleri yönde yatırım yapmalarına sebebiyet veriyor. Altındaki aşırı düşüşler yatırımcıyı panikletiyordu; fakat korkulan olmadı. Altın yine eski seyrine doğru yükselmeye başladı” diye konuştu.

Dün öğlen saatlerinde 78,68 TL olan altının, yatırım unsurları arasında eski tahtına oturacağını söyleyen Fırat, piyasada yatırımcı açısından altının yine bir numara olduğunun altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here