Başkan Culha Belediye Personeliyle Vedalaştı

0
76

31 Mart 2019 tarihi itibariyle görev süresi biten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi personeli ile vedalaştı. Veda töreninde konuşan ve güzel şeyler ürettiklerine işaret eden Culha; “Hepimizin düşüncesi, yaşadığımız, doğup, büyüdüğümüz bu şehre bir şeyler yapmaktı ve yaptığımıza da inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi personeli ile vedalaştı. Hüzünlü anların da yaşandığı törende yaptığı konuşmasında, acısıyla tatlısıyla birlikte 5 yıl geçirdiklerini ifade eden Başkan Nazım Culha; “Siyaset böyle bir şey. İnsanlar belirli bir süre için seçilirler, görev süreleri dolunca da giderler. Bizde görev süremizi doldurduk. Tabi zor bir süreçti. Bunu normal bir belediye başkanlığı dönemi olarak değerlendirmek mümkün değil. Çok zorlu bir dönemdi. Gerek kurucu olmamız hasebiyle, gerekse ilçemizin coğrafik özellikleri sebebi ile çok ciddi zorlukları vardı. Başlarken de çok zorlu başladık. Sıkıntıları biz bire bir hissettik.

Düşünün her belediyeden 4 tane müdür aldınız, toplamda 32 müdürünüz var. Sonuç itibarı ile personelimizin hepsi evladımız gibidir. Bunların arasında bir ayırım şeklinde değildi ama bir tercih yapmak zorundasınız. Birini görevlendirdiğinizde diğeri kızacak. Belki olgun arkadaşlarımız tepki göstermedi ama bazı arkadaşlarımız gönül koydular. Biz onların gönül koymamalarını dilerdik ama geçmişte kaldı, bunlar zorunlu yaşanan şeylerdi.

Tabi personelde birbirine entegre olamadı. Çünkü 8 tane belediyenin, ayrı belediye başkanları vardı. Fiziki koşullar, coğrafi koşullar, belediye personelinin durumu, korucu olmak gibi durumları üst üste koyduğunuz zaman o sürecin ne kadar zorlu olduğunu iyi anlayabiliyorsunuz. Envanter iki-üç yılda ancak tamamlandı. Biz bu sıkıntılara rağmen Arsuz Belediyesi olarak, hepimiz elimizden geleni yaptık ve çok güzel işler yaptık. Yani kurucu olmasaydık belki daha güzel ve daha fazla şeyler yapacaktık” diye konuştu.

Belediyecilikte kiminin vitrinde kiminin de mutfakta olduğuna işaret eden Culha; “Bu bir ekip, takım işidir. Biz bu çalışmayı yaparken mutfaktakilerle de, vitrindekilerle de çalıştık. Güzel şeyler ürettik. Hepimizin düşüncesi yaşadığımız, doğup büyüdüğümüz bu şehre bir şeyler yapmaktı ve yaptığımıza da inanıyorum.

Biz bugün gidiyoruz. Sizin de Allah yolunuzu açık etsin. Gelen arkadaşlarımız devralacaklar bu görevi. Beraber çalışacaksınız. Onlar da bu şehir için bir şeyler yapmak adına gayret gösterecekler eminim. Ben yeni gelecek belediye yönetiminin de sizleri gözbebekleri gibi koruyacaklarına inanıyorum. Biz bu beş yıl içerisinde gerek manevi anlamda, gerekse özlük hakları ve emek anlamında azami gayreti gösterdik. Onlarında aynı gayreti göstereceklerine inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum, hoşça kalın” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından görev süresi tamamlanan Başkan Nazım Culha’ya personeller tarafından çiçek takdim edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here