Başkan Civelek’ten Gadir Hum Mesajı

0
68

gadir hum2“Alevilik, İslam Felsefesinin Önemli Bir Boyutudur”

“Alevi inancı, hepimizin saygı duyduğu, değer verdiği, dinimizin ve İslam felsefesinin önemli bir boyutudur” diyen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı gönderdi.

Yayınladığı mesajda “Hangi mezhepten olursa olsun Hz. Ali ve ehlibeyt sevgisi Müslümanların ortak bir paydasıdır” değerlendirmesinde bulunan Başkan Civelek, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul ettiklerine vurgu yaptı.

Ortak ideallerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve onurlu yurttaşları olarak aklın ve bilimin yol göstericiliğinde çağdaş ve uygar ülkeler düzeyinde yer almak olduğunu ifade eden Başkan Civelek; “Eşitliği, adaleti, özgürlüğü, demokrasiyi eksiksiz olarak hayata geçirmektir. Daha yüksek bir refah düzeyine ulaşmaktır. Bu amaçlarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, laik ve demokratik cumhuriyetimize bağlı kalarak ulaşabiliriz. Büyük sıkıntılar ve çalkantılar içinde olan İslam dünyasında, huzur ve güven içinde yaşama ayrıcalığımızı Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Laik ve demokratik cumhuriyetimiz inancı, etnik kökeni ne olursa olsun kardeşliği, birlik ve bütünlüğü temel alan güçlü bir yapı üzerinde kurulmuştur. Demokrasimizi güçlendiren, inançlarımızı özgürce yaşamamızı sağlayan, kardeşlik şuurumuzu güçlendiren laik cumhuriyetimizdir. Alevi kardeşlerimizin Gadir-i Hum Bayramı’nı kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma şuuruyla kutluyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here